Чому єнот-полоскун так називається

Єнот-полоскун поширений в Північній Америці, від Панамського перешийка до південних провінцій Канади. Його акліматизація проводилася в Німеччині і на території колишнього Радянського Союзу (найбільш вдало на півдні Білорусії і в Азербайджані); з пунктів випуску єнот перебрався до Франції та інші європейські країни.

Назва «полоскун» закріпилося за єнотами цього виду завдяки одній з особливостей їх поведінки – змочувати або полоскати їжу у воді перед поїданням.

Незважаючи на те, що єноти-полоскун надходять так не завжди, а лише коли знаходяться поблизу від водойми, ця незвичайна звичка не залишилася без уваги і була застосована в назві даного виду тварин.

Коли єнот-полоскун знаходиться далеко від води, він поїдають здобич прямо на місці. У неволі тварини опускають їжу в воду, тільки будучи ситими, в якості гри.

Раніше існувало припущення, що слина у єнотів-полоскунів виробляється в недостатній кількості, але пізніше ця теорія була науково спростована.

Фахівцям досі не вдалося встановити, для чого ж насправді єноти-полоскун здійснюють своє незвичайне «обмивання» видобутку.

Посилання на основну публікацію