1. Моя освіта – реферати, конспекти, доповіді
  2. Тварини
  3. Розповідь про вовків

Розповідь про вовків

У вовчій зграї тільки домінуюча самка злучається і народжує вовченят. Самки вовка часто б’ються, щоб визначити, хто буде головною самкою в зграї. Лісові вовки весь рік залишаються на одній території, тоді як вовки, що живуть в тундрі, кочують слідом за мігруючими карибу – їх основною здобиччю.

Вовки виють, щоб уникнути територіальних конфліктів – якщо вони знають, де знаходиться інша зграя, вони не заходять на її територію.

Сірі вовки нерідко обходяться без їжі по тижню. В середньому вони здійснюють одне вбивство на 10 мисливських вилазок.

Хоча в нормі вони полюють на велику здобич, наприклад, оленів, вовки також їдять падло, ягоди і навіть рибу.

Вовча зграя може налічувати до 20-30 особин там, де в достатку американських оленів, і тільки 6-7 особин там, де головна видобуток – лані.

Тундрові вовки полюють на більш велику дичину, ніж їх більш південні сусіди, і крупніше самі.

Домінуюча пара в зграї зазначає домашню територію (до 1 000 км), окроплюючи її сечею через кожні 3 хв.

Сірий вовк – предок домашнього собаки і як і раніше іноді злучається з собаками, наприклад, з хаскі.

Вовки прийшли в Європу, Азію та Африку з Північної Америки близько 7 млн ​​років тому.

Вовки відбирають слабких і хворих членів зграї, направляючи їх в стадо видобутку, тим самим покращуючи здоров’я зграї.

ПОДІЛИТИСЯ: