1. Моя освіта – реферати, конспекти, доповіді
  2. Тварини
  3. Розповідь про пум

Розповідь про пум

Гірські леви, або пуми, дуже широко поширені в Америці, зустрічаючись в Канаді на півночі до Чилі на півдні. Гірські леви – найбільші американські пустельні м’ясоїдні.

Пума – найбільша з так званих «малих кішок», її видобуток варіюється від мишей до дорослих оленів.

Мисливська територія патагонської пуми тягнеться на 100 км. Її основний видобуток – схожий на ламу гуанако.

Як територіальних міток пума споруджує купи з землі або гілок.

Хоча вони розміром з леопарда, пуми відносяться до групи «малих кішок», оскільки вони вміють муркотіти.

У Сьєрра-Неваді основною здобиччю гірських левів служать чернохвостая олені розміром вдвічі більші за лева.

Високогірні різновиди гірських левів набагато більші (113 кг), ніж їх родичі, що живуть нижче (45 кг).

Нижче лінії лісів гірські леви полюють вночі. На значних висотах вони полюють вдень.

Є кілька повідомлень про напад гірських левів на людей. Число таких повідомлень збільшується в міру того, як люди все більше вторгаються на територію проживання гірських левів.

Гірські леви – одинаки, уникають один одного за винятком шлюбного періоду. Коли дитинчата залишають матір, вони тікають мінімум на 45 км.

ПОДІЛИТИСЯ: