1. Моя освіта – реферати, конспекти, доповіді
  2. Тварини
  3. Розповідь про полярних ведмедів

Розповідь про полярних ведмедів

За винятком вагітних самок, які проводять зиму в берлогах, де вони народжують дитинчат, полярні ведмеді активні всю зиму, нерідко проходячи великі відстані в пошуках їжі. Важкі передні кінцівки ідеальні для проламування льоду і вилучення з-під нього дитинчат тюленів.

Самка може обходитися без їжі до 8 місяців, існуючи виключно на запасах жиру в організмі, зимуючи і викармлівая новонароджених дитинчат.

Полярний ведмідь – єдиний з ведмедів, хто харчується майже виключно м’ясом, інші ведмеді їдять і рослини.

Переслідуючи тюленя, господар північних земель іноді лягає на живіт, витягнувши передні лапи з боків, і пересуваючись за рахунок поштовхів задніх лап.

Ці тварини здатні розрізняти запах дитинчати тюленя, що знаходиться в норі на глибині 1 м під снігом.

Лежачи в засідці, чекаючи тюленя, полярний ведмідь іноді прикриває чорний ніс передніми лапами, щоб стати невидимим на снігу або льоду.

У полярних ведмедів на підошвах лап безліч виступів і сосочків, що дозволяють їм триматися на льоду.

Саме південне місце, куди регулярно навідуються полярні «бродяги» – бухта Джеймса в Канаді, вона знаходиться на одній широті з Лондоном.

Самка полярного ведмедя може набрати до 400 кг ваги за літній період годування, харчуючись дитинчатами тюленів.

Полярний ведмідь – відмінний плавець, хоча він використовує як ласти тільки передні лапи, а задні вільно бовтаються у воді.

Під товстим білим хутром шкіра полярного ведмедя чорна. Прозорі волоски пропускають до неї сонячне світло, допомагаючи накопичувати тепло.

Величезні ступні служать ластами при плаванні і снігоступами при пересуванні по тонкому льоду.

ПОДІЛИТИСЯ: