1. Моя освіта – реферати, конспекти, доповіді
  2. Тварини
  3. Розповідь про левів

Розповідь про левів

Найбільшим з відомих диких левів був застрелений в 1936 р в Африці самець-людожер вагою 313 кг (в середньому самець лева важить 150-190 кг). Завдання самців левів – захищати прайд, полюванням більшу частину часу займаються самки. Але їдять першими самці!

Левенята смокчуть материнське молоко протягом шести місяців, хоча з трьох місяців вони починають їсти м’ясо

Самець лева може з’їсти в один присід 30 кг м’яса, а потім протягом декількох днів не потребувати їжі.

Леви – єдині великі кішки, що живуть зграями, спільно полюють і ділять здобич.

Леви зазвичай вбивають велику здобич, задушивши її, перекусивши їй горлянку або перебивши шию ударом лапи.

Коли новий лев, відвадити колишнього главу прайду, займає його місце, він вбиває всіх левенят молодше 6 місяців і запліднює їх матерів.

Леви сплять більшу частину дня, вони дрімають по 20 годин.

Колись широко поширені в Південно-Західній Азії і Індії, сьогодні єдині леви, вцілілі в дикій природі за межами Африки, живуть в індійському заповіднику Джир.

Ревіння лева, що відлякує суперників і скликає членів прайду, чутно на відстань 8 км.

Самець лева, як правило, не підпускає до їжі інших членів прайду, поки сам не насититься, роблячи виняток лише для левенят.

Грива є тільки у самців, вона збільшує візуально їх розміри і захищає їх під час бійок. Самки є головними мисливцями в прайді.

ПОДІЛИТИСЯ: