Розповідь про лемурів

Все лемури живуть на острові Мадагаскар, відділеному від африканського материка 300-кілометровим Мозамбікським каналом. У групі лемурів самки більш агресивно захищають територію, ніж самці. Перші європейські мандрівники, які відвідали Мадагаскар, описували гігантського (нині вимерлого) лемура величиною з теля.

Під час шлюбних змагань самці лемурів наносять на хвости запах із спеціальних залоз, розташованих на зап’ястях, а потім за допомогою хвоста кидають через голову пахучі бомби в противника.

Кільцехвості лемури подають один одному сигнали хвостами. Вони можуть жити групами до 30 особин. Лемури утворюють на Мадагаскарі безліч підвидів під час відсутності конкуренції з боку мавп та інших приматів.

Задовго до того, як Мадагаскар відколовся від Африки 65-50 млн років тому, предки лемурів перебралися через
розширюється канал на плотах з водних рослин.

У ай-ай, або руконожки – найближчої родички лемурів, величезні вуха, вона може чути, як жуки жують деревину під корою. Вона витягує комах з-під кори за допомогою довгого середнього пальця.

Індри – найбільший лемур, його розмір 1 м від носа до куприка (хвоста у нього майже немає).

Толстохвостий карликовий лемур спить в сухий сезон, в липні і серпні, живучи за рахунок запасів жиру в товстому хвості.

Лемури чепуряться, використовуючи спеціальний кіготь на одному пальці, і передні зуби, схожі на гребінець.

Author: Олександр
Фанат своєї справи і просто крутий чувак.