1. Моя освіта – реферати, конспекти, доповіді
  2. Тварини
  3. Розповідь про куріпку

Розповідь про куріпку

Гімалайська гірська індичка (сімейство куріпок) мешкає на низьких схилах Гімалаїв, де, завдяки своїм сірим і білим пір’ям, вона добре маскується серед каміння і снігу.

Пташенята маленьких перепілок народжуються з закритими очима, а їх тільця покриті теплим пухом. Вже через годину після появи на світло вони можуть слідувати за своєю матір’ю.

Мама-перепілка вчить своїх пташенят шукати їжу, показуючи на неї дзьобом.

Грифова цесарка висотою 50 см є найбільшою з шести видів цесарок. Вона мешкає в Африці і харчується опалим фруктами.

Самка червононога куріпки робить одну кладку яєць для того, щоб її висиджував самець, а іншу – для себе.

До родини куріпок відносяться 90 видів куріпок і франколін. В основному вони харчуються насінням.

У деяких частинах Європи та Північної Америки куріпок розводять в неволі, потім випускають і полюють на них.

Цесарка звичайна родом з Африки, стала домашньою птицею 2 500 років тому.

Група куріпок називається виводком. У нього входить, як правило, сім’я, що складається з самця, самки, пташенят і ще кількох птахів.

Сіра куріпка відкладає найбільшу кількість яєць з усіх птахів – одна кладка в середньому від 19 до 20 яєць, а деякі особини відкладають до 25 штук.

Чубата лісова куріпка мешкає в лісах Південно-Східної Азії. Вона харчується комахами, равликами, фруктами і насінням.

ПОДІЛИТИСЯ: