Розповідь про коал

Чисельність коал в Австралії почала зростати після того, як європейські поселенці скоротили число собак дінго.

Самці коал мітять свою територію – труться великими грудними залозами, яких немає у самок, об стовбури дерев.

Коали – єдині живі представники свого сімейства, хоча вони можуть бути далекими родичами вомбатів.

При народженні коала важить менше 0,5 г і залишається в материнській сумці протягом 7 місяців.

Коала харчується в основному листям евкаліпта. У цьому коали схожі з одним цікавим тваринам – гігантської пандою, вони теж харчуються в основному тільки бамбуковими листям.

Коала охоплює гілки своїми лапами з гострими кігтями, на яких два пальця протиставлені іншим трьом.

Коали 80% дня сплять на деревах.

Коли температура його тіла наближається до 37˚ С, коала лиже лапи і завдає охолоджуючу слину на обличчя.

Вважають, що назва «коала» походить від австралійського поєднання «не п’є» – основну частину рідини коала отримує з листя.

Гігантські коали, вдвічі перевершують розміром сучасних, жили понад 40 000 років тому.

Хоча вони схожі на ведмедів, коали не є їхніми родичами.

У 19-20 століттях на коал велася полювання. Браконьєри вбивали їх через шкурок. Коали – це дуже довірливі до людей тварини, з цієї причини вони ставали здобиччю мерзенних людей. У 1927 році Австралійський уряд заборонив полювання на коал, але тільки через 30 років їх чисельність почала відновлюватися. Взагалі з вини браконьєрів повністю винищений не один вид унікальних і цікавих тварин.

Самки коал живуть на своїх окремих територіях, які майже ніколи не покидають.

У період розмноження, як і у багатьох інших тварин, самці коал нападають один на одного і наносять серйозні каліцтва.

Author: Олександр
Фанат своєї справи і просто крутий чувак.