Розповідь про капібару і нутрію

Американська капібара – найбільший у світі гризун, водолюбних гігант довжиною 134 см і вагою 64 кг. Капібари пасуться великими групами по берегах річок, а в разі небезпеки вони відразу кидаються в воду, причому дорослі оточують малят.

Самки південноамериканських нутрій годують дитинчат молоком, пливучи в воді, з ряду сосків, розташованих з боків.

У 1800-х рр. на нутрій полювали майже до повного їх зникнення – через їх густого, м’якого хутра з окремими жорсткими волосками.

Розведення домашніх нутрій на хутро почалося в 1920-х рр. У багатьох країнах сьогодні живуть дикі нутрії – нащадки втекли домашніх.

V самця капібари на морді є маленький горбок – безволоса пахуча заліза.

Капібари злягаються в воді, але народжують дитинчат на суші. Всі самки, у яких є молоко, годують і своїх і чужих малюків.

Капибара проводить більшу частину часу в воді, у неї перетинчасті лапи.

Католицькі священики колись дозволили в пост їсти м’ясо нутрій, так як вважали їх близькими родичами риб, а рибу в пост їдять.

Капибара може залишатися під водою до 5 хвилин, і спить там же, з носом, що стирчить з води.

Деякі зниклі капібари важили стільки ж, скільки грізлі.

Author: Олександр
Фанат своєї справи і просто крутий чувак.