Розповідь про гусей і лебедів

Лебідь-кликун, північноамериканський білий лебідь і лебідь-шипун є одними з найважчих літаючих птахів, вага яких понад 16 кг.

Білий арктичний гусак мешкає в арктичній тундрі, але на зиму відлітає на південь, в район Мексиканської затоки – відстань перельоту становить 3500 км.

Чорний лебідь будує гніздо з прутиків (які відрізняються від бджолиних гнізд) і іншого рослинного матеріалу в стоячій воді і відкладає до шести яєць. Обоє батьків беруть участь в висиджуванні кладки.

Гуси, в основному, харчуються листям, і за хвилину можуть з’їдати до 100 травинок.

Малі лебеді спаровуються в одних і тих же місцях на болотах, де вони будують гнізда, повертаючись сюди щороку. Зазвичай вони відкладають 3-5 яєць.

Хоча лебідь-шипун тихіше інших, він дійсно видає фиркає і шиплячі звуки.

Найцікавіший факт – гірських гусей бачили летять на висоті 8 000 метрів над Гімалаями.

Нене – найрідкісніший в світі гусак. П’ятдесят років тому їх залишалося всього 30 особин. Тепер вони під захистом, і їх популяція зростає.

Червоногруді гуси часто будують свої гнізда близько гнізд сапсанів і канюков. Це захищає гусячі гнізда, і на них не нападають хижаки.

Чоловічі особини лебедів називаються лебідь-самець, жіночі – лебідь-самка, а пташенята називаються лебедята.

Лебедині пари зазвичай залишаються вірні одне одному.

Author: Олександр
Фанат своєї справи і просто крутий чувак.