Реферат про ластівку

В основному всі ластівки воліють жити в теплих країнах. Більшість ластівок живуть в центральній Африці, Європі, Азії, і Америці. Але ці птахи так само можуть перебувати в краях, де досить низька температура. Де гніздитися ластівка, залежить від того перелітний чи ні. Якщо вона перелітний, то з появою холодів летить в теплі країни.

Цей птах, належить загону горобиних. В основному весь час ластівки проводять в польоті. Вони там їдять, п’ють, і спаровуються, і навіть сплять. Швидкість в польоті досягає 120 км/год. Є багато різновидів ластівок, між собою вони дуже схожі: широкий і малесенький дзьоб, найбільше біля основи, у них довгасті, але вузькі крила, великі груди, коротенькі лапки на них ластівка погано ходить по землі. Все тіло у них покрито пір’ям, відрізняється вона від інших тим, що на спинці у них окрас кольору металу. У зрілих птахів і пташенят однакова забарвлення.

По зовнішності самки і самця відмінностей немає. Ці пташки дуже маленькі в довжину від 9-24 см, а важать вони всього лише от12-65 гр, але не дивлячись на це масштаб крил у них від 32-35см. Ластівки роблять в рік 2 польоту. Буває з – за поганої погоди гинуть багато птахів. Так як вони в основному знаходяться над землею, відпочивають вони не часто. Так як їх лапи не призначені для ходьби по землі то вони опускаються дуже рідко для того що б назбирати з чого можна змайструвати гніздо. Вони пересуваються по землі дуже повільно і незручно. Їдять ластівки різних комах, і жуків яких добувають в польоті, там же вони і годують своїх пташенят.

Ці птахи однолюби вони формують пари міцні і надовго. Пари формуються, коли настає весна. Чоловічий рід ластівок звертають на себе увагу самок розпушуючи свій хвіст, і на повен голос щебечуть. Якщо самці не знайшли собі самку коли був шлюбний період, то прилаштовуються до іншої пари. Ці самці можуть побудувати гніздо і висиджувати яйця, і сходитися з самками, утворюючи пару. Злучка у ластівок настає з приходом літа. За один сезон самка може висидіти за два рази пташенят. Висиджують яйця, як самка, так і самець. Інкубаційний етап 16 днів.

Пташенята вилуплюються голими, і немічними. За ним дивляться обоє батьків, покармливать і прибирають гніздо. Їдять пташенята в добу 300 раз, перед тим як погодувати батьки скачують в грудку їжу. Зводять гнізда в основному самка і самець. Пташенята залишаються в гнізді 21 день поки вони не навчаться літати. Як тільки вони починають добре літати, вони відлітають від батьків, і приєднуються до зграї. Статева зрілість починається через рік після вилуплення. Молоденькі пташки дають виводок менше ніж дорослі. Тривалість існування становить 4 роки. Саме більше 8 років. Ці пташки, досить прекрасні, і дружні.

Посилання на основну публікацію