Повідомлення на тему “Африканський слон”

Африканський слон – це одна з найбільших тварин, що нині живуть на планеті. Це останні представники загону хоботні нині живуть в Африці. Зростання дорослого слона близько 4 метрів, а вага близько 8 тонн. Незважаючи на настільки значних вага, тварини можуть пересуватися практично безшумно.

Основним ареалом проживання на сьогоднішній день є заповідники. Вони населяють різні типи місцевості, за винятком тропіків і пустель. Для комфортного життя їм необхідний достатніх запас їжі і води. Дорослий слон за один день повинен з’їдати не менше 130 кг листя і трави і випивати не менше 140 літрів води.

Африканський слон, незважаючи на значні розміри, дуже доброзичливе тварина. Вони не схильні агресії практично ніколи, виняток становить період розмноження або будь-яка загроза їхньому життю. Вони живуть стадами (від 9 до 12 особин). У стаді тільки самки. Вони допомагають один одному ростити потомство, доглядати за хворими тваринами і т.д. Самці рідко можуть об’єднуватися в тимчасові стада, але як правило живуть відособлено. Середній показник життя слона складає 60 років. Цей показник значно вищий у умови неволі і становить близько 80 років.

Єдиний ворог африканського слона – це людина. Люди масово знищували слонів заради бивнів. Мода на різні аксесуари зі слонової кістки призвела до того, що люди відкрили масову полювання на слонів.

Слони можуть становити загрозу якщо справа йде про захист свого життя або життя потомства. Але це факт не зупиняв людей і вже до початку 19-го століття кількість слонів скоротилася на 70 000 особин. В середині 20-го століття браконьєрство стало абсолютно безконтрольним, в зв’язку з чим уряди багатьох африканських країн ввело заборону на полювання за слонової кісткою. Тепер африканського слона можна зустріти тільки в національних парках, заповідниках.

На відміну від свого родича індійського слона, африканські слони так і не були приручені навіть не дивлячись на життя поблизу с людиною і неодноразові спроби їх одомашнити. На сьогоднішній день в Національних парках Африки знаходяться близько 560 тисяч особин даного виду. Ці гіганти знаходяться в Червоній Книзі як зникаючий вид.

Посилання на основну публікацію