Песець – коротка інформація

Песець звичайний родич європейської рудої лисиці. Він мешкає на Крайній Півночі і добре пристосований до життя в холодних умовах. Песець маленький і присадкуватий, його вуха коротше, ніж у рудої лисиці, що зберігає тепло.

А щоб у песця не замерзли лапи, вони густо вкриті шерстю. Перш ніж настає зима, у песця виростає густе хутро, який добре захищає від холоду. Зимове хутро білого кольору, тому на тлі снігу або льоду звіра дуже важко помітити.

Чим харчуються песці взимку? Частина з них бродить по околицях селищ в пошуках чого-небудь їстівного. Інші йдуть за білими ведмедями в їх походах за здобиччю. Там, де білий ведмідь убив тюленя, завжди залишаються декілька шматків і для песця. Він повинен тільки стежити за тим, щоб самому не стати здобиччю ведмедів. Песці, потрібно відзначити, досить верткі, щоб не наражатися на такий великій небезпеці.

Розмір: Тулуб близько 50 см, хвіст 27 см.

Ознаки: Коротка мордочка, маленькі вуха, пухнастий хвіст. Хутро влітку бежевий і сірий або темно-коричневий, взимку – білий або сіро-блакитний.

Харчування: Їсть лемінгів, зайців, птахів і їх яйця, ягоди, а також падаль і відходи.

Розмноження: Вагітність від 51 до 54 днів, від 5 до 6 дитинчат за один послід.

Посилання на основну публікацію