Доповідь про тюленів

Тюлені є хижими ссавцями, тобто вони годують своїх дитинчат молоком, а самі поїдають інших тварин. Будинком для тюленів є Антарктида, яка пропонує досить суворі умови існування. Тому тюлені мають високу стійкість до холоду та інших природних факторів.

У довжину тюлені досягають до 180 сантиметрів, а маса тварини становить близько 100 кілограмів. По поверхні шкіри простягається жорсткий і короткий волосся, який є одним з помічників в захисті від холоду і вітру. Крім цього допомагає переносити серйозні холоду товстий прошарок жиру, яка розташовується під шкірою.

Морда є подовженою, з боків є вушні отвори, зовсім маленькі, але при цьому тюлені відмінно чують і під водою можуть неймовірно точно читати різні звуки. Наприклад, тюлені чудово розрізняють де ходять ведмеді по льоду над ними.

Самці і самки не виділяються відмінними ознаками за кольором поверхні, але при цьому самі кольори тіла тюленя можуть бути досить різноманітними від сірого до жовтого.

Істотну частину часу тюлені проводять у воді, де вони добувають їжу і чудово себе почувають. Проте, приблизно кожні 20 хвилин їм потрібно отримувати нову порцію повітря, за якої вони відправляються до поверхні і вдихають через спеціальну лунку.

Крім цього тюлені можуть просто пересуватися по поверхні і проводити там багато часу, але на суші вони практично повністю незграбні і використовують тільки передні ласти, а задні, по суті, тільки волочать за тілом.

Суша потрібна тюленям для того щоб спати і розмножуватися, відпочивати і ростити потомство. Там вони утворюють так звані лежбища, які можуть розташовуватися і на березі і на дрейфуючих крижинах.

Тюлені їдять здебільшого морепродукти, а й самі є їжею для інших тварин. Зокрема на тюленів полюють акули і ведмеді. Слід зазначити і вплив людей, які займаються досить активним виловом тюленів, заради отримання жиру і різних частин тіла тварин.

Посилання на основну публікацію