Доповідь про тварин Червоної книги

Червона книга-список рідкісних представників живої природи. Вони представлені в нечисленному кількості і знаходяться під загрозою вимирання. Побачити їх можна тільки в спеціальних заповідниках. Для залучення уваги до цієї проблеми була створена Червона книга.

Амурський тигр

Відноситься до найбільших підвидів. Хвіст по довжині не перевищує метра. Тіло гнучке, вуха короткі, голова округла. У природі вони доживають 15 років. Найбільше ці тигри мешкають в передгір’ях Сіхоте-Алінь. Програма збереження амурського тигра була зроблена Міністром охорони навколишнього середовища. Метою було вивчення заходів для його збереження. У квітні 2007 року експерти повідомили, що чисельність амурських тигрів відновлена.

Кабарга сахалінська

Тварина, чимось подібна за зовнішності з оленем. Довжина тіла становить 1м. Висота 70см. Маса тіла 12-18 кг. Забарвлення жовто-коричнева. Улюбленим місцем ці тварини вважають скелясті виступи, важкодоступні ліси. Активні вони особливо вночі. Сахалінська кабарга раніше була широко поширена, але в кінці 1980 року її чисельність стала швидко скорочуватися. Число особин близько 300-400.

Атлантичний морж
Відноситься до сімейства моржевих. Володіє великим тілом і величезними бивнями. Його вага коливається до півтора тонн. На даний момент налічується близько 20 тисяч особин. Місце проживання в східній частині від Гренландії. Раціон Атлантичного моржа складають в основному молюски. Велику загрозу моржі отримали від людей, а саме від браконьєрів. Вони вбивають їх заради сала і м’яса. Для вчених залишається загадкою переміщення моржів на різних територіях.

Блакитний ара

Представник сімейства папугових. Мешкає в Бразилії. Довжина тіла становить 55-57 см. Вага близько 350г. Колір пір’я від світло-блакитного до синього. Ара живуть зграями, а харчуються вони плодами тропічних дерев і горіхами. На сьогоднішній день число особин становить всього лише 100-150 особин. На щастя вченим вдається збільшувати число цих пернатих.

Смугастий полоз

Змії сімейства вужеподібних. Довжина тіла 86-90 см, забарвлення має коричневі відтінки з білою смугою. Місце проживання: територія Далекого Сходу, Китай, Монголія. Полоз також полює на гризунів, ящірок. Він любить такі місця, як гірські схили, долини річок, ділянки моря. Основними ознаками для зниження чисельності особин є забруднення навколишнього середовища.

Посилання на основну публікацію