Доповідь на тему “Амурський тигр”

Амурський тигр є одного з найбільш великих хижаків на планеті, але крім цього він ще й один з найрідкісніших хижаків. Амурський тигр має в середньому масу тіла близько 300 кілограмів і довжину тіла до 290 сантиметрів. При цьому досить цікавим є факт довжелезного хвоста, який може становити до 110 сантиметрів.

На далекому Сході цей чудовий звір не просто вселяє жах іншим живим істотам, які там мешкають, але є об’єктом для поклоніння. Багато народів і традиційні культури наділяють цього звіра різними сакральними характеристиками і функціями. Проте, навіть, якщо подивитися на суто фізичним параметри, вони теж викликають повагу:

  • швидкість по снігу – до 80 км / год;
  • може тягнути цілу кінь безперервно близько 500 метрів;
  • має пятисантиметровий шар жиру, який дозволяє переносити істотні холоду;
  • має здатність до нічного бачення;
  • за силою не поступається ніяким хижакам, по швидкості – тільки гепарду.

Амурський тигр мешкає на території Хабаровського краю і прилеглих регіонів. Його особливістю є можливість володіти величезними територіями. Середня самка контролює близько 300 квадратних кілометрів, а самці контролюють вдвічі більшу територію.

Як правило, самці ведуть самотнє існування, тобто не збиваються в зграї. Самки можуть збиратися в групи. Подібна поведінка обумовлюється в тому числі і потребою для більш комфортного виховання потомства.

Незважаючи на величезну міць, амурський тигр є досить уразливим видом. Крім цього, полювання амурського тигр має досить низьку ефективність і завершується отриманням видобутку тільки в кожен десятий раз. Повторно амурський тигр практично не нападає і якщо упускає видобуток, то віддаляється далі і більш не переслідує.

Здебільшого мешкає тільки на «підвладній» території. З’являється в інших просторах тільки при відсутності корму.

Посилання на основну публікацію