Австралійські сумчасті

Щіткохвостий опосум – найпоширеніше австралійське сумчаста. Він часто проникає в домашні льоху. Кенгуру мешкають не тільки в Австралії – деякі види деревних кенгуру живуть в Папуа – Нова Гвінея.

Австралійські сумчасті кроти схожі на звичайних кротів, але у них різні предки.

Кенгуру змагаються з вівцями в боротьбі за пасовища, оскільки з передніми зубами в двох щелепах замість однієї, вони з’їдають траву значно швидше.

Запасливий вомбат – родич коали, але не вміє лазити по деревах, а риє великі нори.

Вомбати живуть в норах і досягають 40 кг ваги (але древні вомбати важили до 100 кг).

Тасманійський диявол – найбільше з існуючих м’ясоїдних сумчастих, що харчується в основному падлом.

Австралійський карликовий опосум спить так міцно, що ви можете взяти його на руки, не розбудивши.

М’язистий хвіст довгохвостої сумчастої миші 210 мм довжиною – вдвічі більше довжини її тіла.

У деяких бандикутов (це різновид нічних крисообразних сумчастих) вагітність триває 12,5 днів – рекорд для ссавців.

Смугастий опосум довгим пальцем виколупує комах з-під кори дерев.

Author: Олександр
Фанат своєї справи і просто крутий чувак.