1. Моя освіта – реферати, конспекти, доповіді
  2. Тварини
  3. 18 цікавих фактів про полярну сову

18 цікавих фактів про полярну сову

Могутня полярна сова – найнебезпечніший з крилатих хижаків півночі. Безшумний політ, абсолютний слух і гострі кігті роблять її смертельно небезпечною для будь-яких тварин, поступаються їй розмірами і потенційно придатних в їжу. З людьми полярна сова практично не контактує, вважаючи за краще триматися від них подалі.

Цікаві факти про полярних сов

Песці та лисиці – головні їхні вороги в дикій природі. Справитися з дорослою птицею вони не можуть, а ось пташенята часто стають їх жертвами.

В середньому до дорослого віку доживає близько половини пташенят полярної сови.

Полярна сова ніколи не полює поруч з гніздом, щоб не привертати до нього уваги. Так само роблять, до речі, і вовки – вони не полюють поряд з місцем, де зараз знаходиться їх зграя.

Доросла особина полярної сови може важити до трьох кілограмів.

Ці птахи ведуть одиночний спосіб життя. З іншими полярними совами вони зустрічаються тільки в шлюбний сезон.

Вони стали символами російського міста Новий Уренгой і канадської провінції Квебек.

Пташенята полярної сови вчаться літати, коли їм виповнюється приблизно два місяці від народження.

Весь рік полярна сова зазвичай мовчить, але в сезон розмноження можна почути її голос. Він, правда, не дуже приємно звучить.

В середньому полярні сови живуть 9-10 років на волі і до 25-28 років в зоопарках.

Харчуються вони в основному лемінгами. За рік середньостатистична полярна сова поїдає до півтори тисячі цих звірків, що складає близько п’яти щодня.

Цей птах веде переважно осілий спосіб життя, але іноді відсутність видобутку змушує її шукати нове місце.

Іноді полярні сови полюють навіть на зайців і горностаїв.

Вони дотримуються суворої м’ясної дієти. Ні ягід, ні трав, ні будь-яких інших рослин вони не їдять.

Полярна сова може повернути голову на 270 градусів. Природа наділила її такою рухомий шиєю тому, що очі в черепі цього птаха і без листя. Щоб сфокусувати погляд на який-небудь об’єкт, їй доводиться повертати всю голову.

Серед всіх тундрових птахів полярна сова є найбільшою.

Завдяки унікальному оперення полярна сова, як і інші сови ми пугачі, літає абсолютно безшумно.

Розмах крил дорослої полярної сови може сягати півтора метрів.

Інші птахи часто селяться ближче до її гнізд, так як полярні сови активно захищають свою територію від інших хижаків.

ПОДІЛИТИСЯ: