Навіщо вірити в Бога

Для багатьох людей віра в Бога – це сенс їхнього існування. Але деякі з них навіть не підозрюють, що справжня віра у Всевишнього кардинально відрізняється від того, що роблять ці люди. Це пов’язано з величезною кількістю супутніх факторів, але головні з них – це стереотипи і нав’язування віри іншими людьми.

Сьогодні ми постараємося розібратися з тим, як найкраще саме для себе вірити в Бога і навіщо людині вірити в Бога.

Дивний підзаголовок, неправда? Він схожий на те, як ніби я зараз буду вам нав’язувати «істинну віру в Бога», але це не так. І зараз ви це зрозумієте. Відразу обмовлюся, що я нікому нічого не нав’язую, а лише пропоную інформацію до роздумів, а далі справа за вами.

Отже, як ввіряти в Бога практично всі віруючі люди:

Люди вірять у святі писання своєї релігії, причому, в більшості випадків, беззастережно;
Люди не ставлять під сумнів справжність і істину всіх навчань Бога;
Люди слідують стадному інстинкту і роблять те, щодо релігії, що роблять інші;
Люди вважають, що хтось понад повністю контролює їх долю. Він вирішує що погано, а що добре і зумовлює «завтрашній день»;
Люди прикриваються релігією, трактуючи її по своєму.
Погодьтеся, звучить трохи моторошно. Візуалізація значною мірою допомагає осмислювати людині деякі аспекти його життя. Виходячи з вищезгаданого можна сказати:

Людина нелюбознателен. Навіть в те, у що він вірить, він не вивчає самостійно. Людина без широких поглядів на життя, найчастіше, не може мислити критично і покладається на волю випадку;
Людина погоджується з рамками свідомості, в які його загнало суспільство;
Така релігія мало чим відрізняється від гороскопів. А ми прекрасно знаємо, що таке гороскопи і як вони впливають на людину.
Я хочу донести до кожної людини, що вірити в Бога необхідно в міру і, найголовніше, усвідомлювати той факт, що людина вірить у Бога, але на випадок він не сподівається.

Людина – створення цікаве. Без інформації він не здатний до розвитку і починає розкладатися. Причому це можна застосувати до будь напрямками життя. Як тільки людина зупиняється, то він відразу починає деградувати і це впливає на інші аспекти його існування. Зараз я хочу навести невеликий список порад по вірі в Бога. Задумайтесь над кожним пунктом і постарайтеся його зрозуміти.

Все повинно бути в міру. Бог нас всіх любить однаково, так як ми його діти. Деякі намагаються бути послужливими по відношенню до Бога, намагаючись своїми послугами забезпечити своє місце в раю. Знайоме?
Прочитайте Святе писання релігії неупереджено і не однобоко. Не слід сліпо всьому вірити. Пам’ятайте, що більшість Святих писань різних релігій писалися кілька тисяч років тому і закони того часу можуть бути вже незастосовні для сьогодення;
Знаходите в релігії речі, які допоможуть особисто вам поліпшити своє життя. Слідувати всім заповідям, для більшості людей, дуже складно;
Найголовніше: Бог всередині кожного з нас. Ображаючи іншої людини, ви, тим самим, ображаєте Бога. Слідкуйте за собою, а не за іншими.
Мабуть, на цьому закінчу. Наостанок хочу сказати, що наша совість, наш внутрішній голос – це і є частинка Бога всередині нас. Часом наш внутрішній голос потрапляє під вплив поганого, але людина завжди може з цим впоратися, тим більше віруючий.

Пишіть в коментарях свою думку і сформовану ситуацію, і ми обов’язково вам допоможемо розібратися з тим, Навіщо вірити в Бога. Вірте в себе і тоді істинна віра в Бога прийде сама по собі!

Посилання на основну публікацію