1. Моя освіта – реферати, конспекти, доповіді
  2. Медицина
  3. Північноамериканська совка

Північноамериканська совка

Північноамериканська совка відноситься до сімейства совині, утворює вигляд, в якому міститься 5 підвидів. Живуть вони на сході Північної Америки від південних районів Канади через Великі озера до Мексиканської затоки і північного сходу Мексики (штат Тамауліпас). Їх рідний середовищем є відкриті змішані і широколистяні ліси, а також лісисті райони уздовж річок, струмків і боліт. Ці птахи також часто зустрічаються в лісових зонах поблизу міст і селищ. Уникають густі ліси і гористу місцевість. Відпочивають в густому листі дерев, сидячи на гілках.

Зовнішній вигляд

Довжина тіла досягає 18-25 см. Розмах крил варіюється в межах від 46 до 61 см. Хвіст в довжину досягає 6-10 см. Вага рівна 135-255 грамам. Самки важче самців в середньому на 30 грам. Зовні тіло виглядає кремезним з коротким хвостом і широкими крилами. Голова кругла з виступаючими вушними пучками. Очі жовті, дзьоб жовтуватий. Його довжина сягає 1,5 см. Ноги потужні і оперені до кінчиків пальців. Кігті темні.

Колір оперення буває іржавим або темно-сірим. Рожевий колір характерний для північноамериканських совок, що мешкають в південній частині ареалу. Зустрічаються птахи, у яких в оперенні присутні обидва кольору. У Флориді попадаються представники виду з коричневим оперенням. А темно-сірий колір характерний для Канади та північно-східних районів США. Лицевий диск сіро-коричневий і окантований чорним обідком.

Розмноження і тривалість життя

Сезон розмноження триває з середини березня до середини травня. Пари у цих птахів утворюються на все життя. Гнізда влаштовуються в дуплах дерев на висоті від 2 до 15 метрів від землі. До заданої гнізду пара повертається щороку. Дно гнізда Ніяк не вистилається. Яйця відкладаються прямо на голе дно або на пір’я і хутро, що залишилися з минулих років. У кладці налічується від 2 до 8 яєць.

Інкубаційний період починається після відкладання першого яйця. Триває він 26 днів. Насиджує в основному самка, а самець носить їжу. Якщо кладка з якихось причин гине, то самка відкладає іншу. Вилупилися пташенята оперяються протягом місяця і стають на крило. У неволі північноамериканська совка живе більше 20 років. У дикій природі тривалість життя набагато менше. Серед молодих птахів смертність сягає 70%. Серед дорослих птахів вона становить 30%, так як у цих невеликих сов дуже багато ворогів як серед птахів, так і серед хижих ссавців.

Поведінка та живлення

Полювання здійснюється від заходу до світанку. Підвищена активність спостерігається в перші 4:00 після заходу сонця. Дрібний видобуток проковтується цілком, а велика розривається на шматки. У раціон харчування входять миші, щури, бурундуки, білки, землерийки, кажани. З’їдаються також дрібні співучі птахи, куріпки, голуби, дрібні змії, ящірки, жаби, жаби, саламандри, раки, павуки, земляні хробаки, стоноги, скорпіони. Денна норма видобутку становить 25% від ваги власного тіла в зимовий час і відповідно 16% влітку.

Самці північноамериканських совок мають більш низькі голоси, ніж самки. Вони видають повторюються через 2-3 секунди звуки, що нагадують приглушеними трель. Самки видають гавкаючі звуки або кричать, захищаючи гніздо. Представники виду мають обширний регіон проживання, але розподіляються по ньому локально, створюючи ізольовані групи на окремих територіях.

ПОДІЛИТИСЯ: