1. Моя освіта – реферати, конспекти, доповіді
  2. Історія
  3. Історія походження Ісламу

Історія походження Ісламу

Коріння цієї релігії, чия назва перекладається як «підкорювати Аллаху», беруть свій початок серед безкраїх пустель сходу. Незважаючи на те що Іслам набагато молодше і християнства, і буддизму, він зміг стати світовим плином.

«Немає ніякого божества, крім Аллаха, а Мухаммед – пророк Аллаха» – головна істина для кожного мусульманина.

Прихильники течії вірять в те, що Аллах передав своє вчення, іменоване Кораном, пророку Мухаммеду. Цікаво, що існують певні подібності між Кораном і Біблією, однак мусульмани мають досить суперечливе ставлення до писання християн, так як в ньому немає згадки про Аллаха. Вони не заперечують існування певних подібностей, але вважають, що Біблія – ​​спотворений варіант Корану.

В наші дні Іслам розділений на дві течії:

  • Суніти, якими є більшість віруючих, слідують склепіння хадисів, прийнятих ними ще в давнину. Суніти мають особливе керівництво, яке пояснює, як вести мусульманину в тій чи іншій ситуації. Подібна релігійна практика називається сунной.
  • Шиїти в повному обсязі заперечують сунни, але вносять в них свої постанови.

Прихильники цього різновиду ісламу вважають, що влада в партії, яку вони представляють, повинна бути в руках у нащадків Мухаммеда, тобто його дочки і двоюрідного брата.

Стовпи релігії

Існує всього п’ять положень, які бездоганно повинні виконуватися послідовниками релігії:

  • Читання шахади, тобто своєрідного символу віри для мусульман, в якому згадується те, що Аллах є єдиним Богом.
  • Виконання намазу – читання обов’язкових п’яти молитов в день. Намаз виконується виключно на арабському, а також з дотриманням безлічі правил.
  • Рамадан – дотримання мусульманських постів.
  • Кожен послідовник течії повинен хоча б один раз здійснити хадж – паломництво в Мекку.
  • Закят – допомога обділеним і нужденним.

Одним з головних відмінностей ісламу від християнства є ставлення людей до Бога.

Християни вважають, що Ісус є любов, він милостивий до людей, прощає їм гріхи і всіма силами намагається дарувати спасіння. Аллах же, на думку мусульман, які не усепрощаючий Господь, а суворий суддя, який віддасть кожному по заслугах. Аллах немилості до грішників, про що згадується в писанні мусульман більше, ніж 20 раз.

ПОДІЛИТИСЯ: