1. Моя освіта – реферати, конспекти, доповіді
  2. Географія
  3. Тварини Південної Америки — список і опис

Тварини Південної Америки — список і опис

Материк Південної Америки насичений різноманітними рослинами і унікальним тваринним світом. Це обумовлено тим, що територія знаходиться в дощовій зоні тропіків, що вельми сприятливо для розмноження різноманітної флори і фауни.

На південноамериканському континенті зустрічається безліч життєвих форм, які досконально не вивчені. Варто розглянути інформацію про тварин Південної Америки коротко.

Різновиди плазунів

  • Територія знаходиться в унікальних умовах, так як землі Південної Америки тягнуться через 6 змінних зон клімату. Зима тут не надто сувора, а літо нежарке і дуже дощове. Така погода приваблива для наступних плазунів:
  • анаконди, змія володіє найбільшими габаритами (довжина 7-9 м), маса тварини досягає 260 кг.хижак не отруйний. Здобич ловить зубами і душить її. Харчується як дрібною здобиччю, так і великою;
  • ігуани, вона вважається ящіркою великих габаритів. Довжина тулуба від 30 до 50 см, Вага 3-9 кг.тварина харчується лісовою рослинністю. На шкірі розташовані цікаві лусочки, шипи і складки. Спина покрита гострим гребенем, завдяки якому ящірка виглядає екзотично. Зміна забарвлення відбувається, коли змінюється настрій;
  • слонової черепахи, що є великим сухопутним плазуном. Вага самок-понад 100 кг, а самців — близько 220 кг.вдень тварини лежать на сонечку, вночі ховаються в притулок. Їдять тільки рослинну їжу;
  • чорного каймана, це водний хижак, полює тільки вночі. Становить небезпеку для людей. Дорослі тварини досягають довжини від 3 до 5 метрів і ваги 300 кг.харчуються птахами, черепахами і ссавцями.

Царство земноводних

На південноамериканському континенті водиться безліч земноводних. Це викликано вологістю клімату. Представляють подібну фауну такі різновиди:

  • жаба-листолаз, яка забезпечена довгастим плоским тулубом довжиною від 3 до 5 см. Амфібія має потужну голову і міцні лапи, що допомагає їй утримувати себе на рослинах. Тварина є отруйним, оскільки його їжею служать мурахи, які виробляють шкідливу речовину;
  • ноблелла-жаба найдрібніших розмірів. Її розмір досягає всього 13 мм. Зустрічається в Андах і в Перу. Розмножується за допомогою відкладання ікри в кількості 2 шт. по 3 мм. має коричневе забарвлення;
  • тітікакскій свистун-жаба, яка мешкає в Тітікакському озері. Тварина ще називають мошонкою, оскільки у нього обвисає шкірний покрив.

Ця жаба найбільша в світі. Довжина її 50 см, а вага близько 1 кг.Верх спини має оливковим забарвленням, а живіт сірого або кремового відтінку.

Рідкісні мавпи

Серед тваринного світу Південної Америки спостерігається велика різноманітність приматів. Місцем їх проживання є тропіки і субтропіки. Відомими мешканцями Аргентини, Південної Мексики і Латинської Америки є:

  • Мирикіна. Тварина має невеликий розмір від 28 до 40 см і вага від 0,7 до 1,3 кг.Мавпи активні тільки в нічний час завдяки гостроті зору. Долають відстань до 5 метрів у стрибку. Їжею для тварин служать фруктові запаси на деревах, дрібні пернаті, комахи і жаби. Здатні до відтворення цікавих звуків;
  • Уакари. Незвичайна Мавпа, позбавлена привабливості. Входить до числа вимираючого виду. Проявляє активність у світлий час доби. Довжина тулуба 50-60 см. тварини живуть на деревах групами по кілька штук. Харчуються рослинами і жуками. Мають довгу шерсть з помаранчевим відливом і червону мордочку;
  • Сак. Мешкають в зоні тропіків. Вони погано переносять вологу, тому практично не спускаються з дерев. Незвично виглядають: тіло вкрите чорним ворсом, а обличчя-світлим хутром;
  • Ревун. Селиться в гірських лісах. Зростання тварини 1 метр, а вага від 8 до 9 кг.жити приматам комфортно тільки на деревах. Вони мають густий довгий покрив чорного або рудого забарвлення. Координацію рухів мавпи регулюють за допомогою довгого хвоста. Харчуються тільки рослинністю.

Незвичайні хижаки

Кліматичні умови дозволяють розмножуватися хижим звірам Південної Америки. Вони володіють неймовірною спритністю, хитрістю і швидкістю. З них можна виділити список таких різновидів:

  • Ягуар – дикий хижак з сімейства котячих. Мешкає біля лісових озер. У довжину досягає 2 м і важить 65-115 кг. розвиває швидкість бігу до 90 км / ч. харчується нехищной здобиччю, пернатими і рибою;
  • Гривистий вовк. Його зовнішній вигляд нагадує лисицю. Мешкає поблизу боліт і в гористій місцевості. Їжею для нього служать дрібні гризуни. Довжина тулуба становить 125 см, а вага 22 кг. тварина має коричневе забарвлення з домішками рижіни, стоячі вуха і короткий хвіст;
  • Гірський лев. Зустрічається в Канаді і в Патагонії. Довжина тварини досягає 2,4 м, а вага 100 кг.Самки за розмірами трохи менше. Дитинча хижака є теж досить великим. Пуми проробляють стрибки до 6 м висоти і розвивають швидкість до 70 км / год;
  • Пампасна лисиця. Живе на півдні материка. Розмір тулуба досягає 63 см, а маса 6 кг.Шерсть строкато-сірого кольору, а на голові і шиї спостерігається червонуватий відтінок. Тварина славиться пишністю хвоста. Харчується дрібними гризунами і жабами.

Дивовижні представники материка

Чудовим ендеміком Південної Америки є незвичайні творіння природи. Цих тварин не зустріти на інших континентах. Це такі представники фауни, як:

  • Кінкажу. Живе в лісовій зоні. Тварина має щільний і пухнастий бурий волосяний покрив з водовідштовхувальною основою. Вага від 2 до 3,5 кг, а довжина 53 см. вихованця змогли приручити люди, і він може проживати в домашніх умовах;
  • Лінивець. Має маленьку голову і хваткі пальці гачкоподібної форми. Тулуб тварини досягає 50 см в довжину, а вага від 4 до 5 кг. Живуть вихованці на деревах;
  • Броненосець. Тварина відноситься до класу ссавців. Його тіло вкрите кістяним панциром, який захищає його від ворогів. Довжина тулуба може бути від 15 см до 1 м Хорошим укриттям для вихованця служить нора, яку він вириває за кілька хвилин. Їжею служать терміти, жаби і гриби;
  • Гігантський мурахоїд. Відрізняється від інших особин довгою головою і маленьким ротом. Харчується термітами;
  • Південноамериканська гарпія. Відноситься до загону пташиних. Розмах крил 2 м. Має великі кінцівки з великими кігтями. Харчується дрібними пернатими, нехищними звірами і рептиліями. Важить птах 10 кг, а довжина її тулуба становить 95-110 см.

Варто відзначити, що яке б різноманітність не представляли тварини Південної Америки на фото з назвами, але життя на даному континенті не так вже прекрасна для деяких представників флори і фауни.

Адже тут спостерігається постійна боротьба між мешканцями тваринного світу за право на існування.

ПОДІЛИТИСЯ:

Дивіться також:
Глобус