Розповідь про тварин Антарктиди

Склад тваринного світу в Антарктиді сильно залежить від її клімату. У зв’язку з цим всі тварини, які мешкають на цьому континенті, розташовуються там, де є хоч якась, навіть невелика, рослинність. Вчені, що досліджують тварин Антарктиди, ділять їх на два види: водні та наземні. Притому на цьому континенті взагалі немає сухопутних представників фауни. Розглянемо деякі найбільш поширених в Антарктиді тварин.

Тюлень Уедделла

Вони живуть у всіх прибережних зонах континенту. В даний час кількість даного виду тюленів становить приблизно вісімсот тисяч особин. Дорослий тюлень, як правило, в довжину досягає три з половиною метра. Особливістю даного виду тварин є те, що вони можуть перебувати на глибині протягом години.

Тюлень-крабоїд

Цей вид тюленів є найбільш поширеним як в Антарктиді, так і в усьому світі. Кількість особин, за підрахунками фахівців, становить 7-40 мільйонів. Доросла особина досягає в довжину приблизно два з половиною метра. Ці тварини можуть перебувати під водою всього одинадцять хвилин. Живуть вони, як правило, протягом двадцяти років.

Морський леопард

Незважаючи на те, що морський леопард має досить милу зовнішність, він є небезпечним хижаком. Обтічна поверхня тіла і досить довгі передні лапи дають йому можливість пересуватися під водою дуже швидко. Довжина дорослої особини становить приблизно від трьох до чотирьох метрів. Притому самка набагато більше самця. Полюють морські леопарди, в основному, на тюленів і пінгвінів. У більшості випадків ці тварини полюють у воді, проте можуть знаходити жертв і на льоду. Цей вид тварин за краще жити поодинці.

Морський слон

Цих тюленів називають морськими слонами через їх великого носа, схожого на хобот, а також істотних розмірів особин. При тому такий ніс характерний тільки для дорослих самців, а у самок і молодих самців їх немає. Ніс морського слона в період розмноження стає ще більше через приплив крові. Вчені спостерігали випадки, коли під час боротьби самців вони просто роздирали на шматки носи один одного. Самка цього виду тварин набагато менше самця. Як правило, дорослий самець може досягати шість з половиною метрів в довжину, тоді як самка все лише три з половиною. Ці тварини віддають перевагу жити окремо один від одного, але кожен рік об’єднуються в групи для спарювання.

Посилання на основну публікацію