Доповідь про тварин Тундри

Тундра розташувалася на території з дуже важким для життя кліматом, річна температура повітря варіюється до 12 градусів, а зимова до – 35 градусів. У зв’язку з постійними вітрами і холодами рослинність не багата різноманітністю.

Всі тварини і птахи, які проживають, в цих дуже суворих краях повністю пристосовані і мають захист від сильних холодів. У птахів до зими виростає пух на кінцівках, який нагадує валянки, а у всіх тварин на кінцівках виростає тепла шерсть. За дуже короткий літній період у тварин накопичується підшкірний жир, завдяки якому вони переживають дуже важку і тривалу зиму.

Тварини тундри: морський лев, ховрах, лемінг, тюлень, олень, лось, білий ведмідь, вовк, полярний заєць, горностай, вівцебик, морж, тюлень, песець, лисиця та інші.

Полярна лисиця дуже поширена в цьому регіоні, її раціон складається з м’яса птахів, яєць, дрібних ссавців, рослинна їжа і залишками від мертвих тварин, часто слід за білими ведмедями і підбирає за ними залишки їхньої їжі.

Американський ховрах – невеликий гризун, його раціон складається з рослинної їжі, фрукти, насіння. На зимовий період впадає в сплячку, з кінця літа робить запаси їжі на весняний період.

Лемінг – гризун, харчується коренеплодами, травою, личинками. Лемінг вважається поодиноким тваринам, в сплячку не впадають взимку, а активно шукають їжу під снігом.

Північний олень і лось їх їжа становить тільки рослинного походження: листя, пагони, трава, гриби, нирки, мох, водорості, іноді лемінги, п’ють морську воду.

Білий ведмідь на зиму в сплячку не входять, хоч і має свої нори, тільки вагітні самки іноді йдуть в зимовий сон. Улюбленою їжею цих хижаків є тюлені.

Вовк тундровий, живе цей хижак в великих зграях, дуже витривалий і хитрий. Харчується: качками, гусьми, зайцями, песцями.

Горностай – хижак дрібних розмірів, який харчується кроликами, зайцями, мишами, рибою, безхребетними. Коли їжі практично немає, можуть, є падаль.

Вівцебик тварина повністю травоїдна, в зимову пору року, харчуються сухою травою, яку добувають і під снігу. Живуть організованими стадами.

Полярний заєць харчується рослинною їжею, корою, водоростями, мохами, в рідкісних випадках харчуються м’ясом і рибою.

Посилання на основну публікацію