Факти про кенгуру

Кенгуру – сумчасті ссавці, що живуть в Австралії і на прилеглих територіях. Цікаві факти про кенгуру розглянуті тут.

  1. Всього налічується близько 60 видів кенгуру, в залежності від розміру вони поділяються на три види – кенгурові щури (найменші), валлабі (середні за розміром) і гігантські (найбільші).
  2. Назва цієї тварини дали австралійські аборигени. Існує легенда, за якою Джеймс Кук, прибувши до Австралії і побачивши це тварина, запитав у аборигена, що це. Але той не зрозумів мови Кука, відповівши на місцевій мові «не розумію». Ця відповідь, що звучить як «кенгуру», Кук і прийняв за назву тварини. Згодом ця легенда була спростована.
  3. Довжина тіла кенгуру становить від 25 до 160 см, а маса тіла – від 1,5 до 90 кг.
  4. Кенгуру є травоїдними ссавцями, вони харчуються листям, пагонами дерев і чагарників.
  5. Ці тварини здатні розвивати швидкість до 60 км / год, а їх стрибки можуть досягати до 3 метрів у висоту і 12 метрів в довжину.
  6. Сумка присутні тільки у самок кенгуру. Вона призначена для доношування новонародженого, який народжується зовсім крихітним (1-2 см). Потім він переповзає в сумку, де знаходиться сосок, до якого дитинча прикріплюється ротом. Період доношування може тривати від 4 до 12 місяців.
  7. У кенгуру добре розвинені зір і слух. Їхні вуха можуть повертатися на 360 градусів.
  8. У Австралії чисельність кенгуру в 2,5 рази більше ніж проживає людей. Для порівняння, популяція кенгуру – 57 млн ​​особин, а населення Австралії – 24 млн чол.
  9. Кенгуру є соціальними тваринами, часто живуть групами від 10 до 100 особин.
  10. Кенгуру зображений на гербі Австралії і є неофіційним символом цієї країни.
Посилання на основну публікацію