Розповідь про тюленя

Дивлячись на тюленя в голову приходить тільки одна думка: “Який же він великий!” І на суші вони здаються дуже незграбними.

Насправді, такий зовнішній вигляд у даних представників не просто так. Тюлені – це тварини, маса яких може бути від 35 кг до 2-х тон. По довжині тіла, вони можуть бути від півтора метрів до шести. Кожен вид має свої особливості, які допомагають йому виживати. Пари кінцівок тюленів називаються ластами з кігтями. Задні ласти спрямовані тільки тому. Як таких вух, у тюленів їх немає, замість них на голові розташовуються клапани, які запобігають потраплянню води всередину тюленя. У них товста і невелика шия. Все тіло тварини вкрите жорсткою і не дуже довгою шерстю сірого відтінку. Ця шерсть не заважає їм пересуватися під водою і допомагає переміщатися на суші, також захищаючи від холоду. Крім цього, жир, які знаходиться на тюленях, також захищає їх від холоду. Вони багато часу проводять під водою, плаваючи завдяки переднім ластами, задні ж служать чимось на зразок керма. Знаходиться під водою дані звірята можуть не більше 10-ти хвилин, так як закінчується запас повітря, який знаходиться у них в так званому “мішку” під шкірою. Але при цьому, вони вміють глибоко пірнати: глибина їх нирка може залишати до 590 метрів.

Ці тварини є хорошими плавцями. Самі по собі вони мисливці і тому ловлять для себе різну морську живність починаючи від риб. Деякі представники тюленів можуть харчуватися також і пінгвінами. Але як полюють вони, також і полюють на них різні великі морські або НЕ морські тварини в ролі акул, білих ведмедів або косаток.

Тюлені живуть в середньому від 20 до 35 років. Більше за всіх живуть самки, їх вік становить в середньому 30-35 років. Самцям в цьому плані пощастило куди менше. Вони, як правило, живуть не більше 28 років.

Як правило, тюлені живуть групою, але при цьому полювати і відпочивати вони воліють окремо. Самі по собі вони дуже миролюбні тварини і не ведуть розборок за територію. Однак коли справа стосується шлюбного сезону, самці можуть побитися за своє місце біля самки. Під час відпочинку вони намагаються розташовуватися так, щоб було ближче до води. Це для того, якщо небезпека буде поруч вони зможуть швидко піти від неї.

Посилання на основну публікацію