Повідомлення про страуса ему

Страус – найбільша птах на планеті, яка ходить по землі і не має здатності літати. Має сильну і масивну грудину, але зовсім не розвинені для польоту крила.

З вигляду стресових найбільший представник – страус Ему.

Перше згадує, про страусів Ему були в орнітолога Джона Латам. Він описав страуса в книзі «Подорож в Ботани-Бей» в 1789 році. На той момент налічувалося близько 6-ти видів страусів, до наших днів залишився один вид Ему і кілька підвидів, які відрізняються кольоровою гамою пір’я.

Зовнішній вигляд

Ему великі птахи, які досягають росту тіла до 1,8 і ваги 35-40 кг.

Тіло велике і потужне, на довгій шиї красується не великих розмірів голова з круглими і обрамленими пишними віями очі. Як уже згадувалося, крила не розвинені для польоту, вони не великі і слабкі, досягають 25-ти см.

Ноги ж дуже сильні і мають кігті, розлючений страус може зламати людині кістки. Самка і самець не має відмінності за кольором, обидва сіро-коричневі, що дозволяє їм добре маскуватися.

Спосіб життя

Ему НЕ стадні тварини, ходять по окремо. Живуть по 7-10 особин і такими групами шукають їжу. В основному вони кочівники, і на одному місці затримуються, тільки коли починають гніздитися.

Мають відмінним слухом і дуже хорошим зором. Птахи денні, і засипають разом із заходом сонця. Як таких ворогів у них немає, тільки пташенята можуть стати жертвами собак.

Харчування

У раціон Ему в основному входить рослинна їжа, така як: насіння, листя, трава, коріння, сухі гілки.

Розмноження

Чоловічі особини страусів перед тим як красуватися перед самкою роблять гнізда, і тільки після того як гніздо готове, він призводить самку. Самок у одного страуса може бути кілька.

Статеве дозрівання у страусів настає у віці 2-х років після народження. Кожна самка відкладає по 5-8 яєць, в гнізді їх може бути до 25-ти шт. Висиджування відбувається протягом 55-65 днів.

Маленькі страусята вилуплюються смугастими, самка їх водить годувати ретельно вибираючи місця, що б не було небезпеки. Страусята вважаються зміцнілими до 5-7 місяців, після того як їм виповниться 5-7 місяців, вони відокремлюються від матері.

В середньому живуть страуси до 20-ти років.

Посилання на основну публікацію