Повідомлення про борсука

Довжина цих тварин, з огляду на хвіст, може досягати до 90 см. Важить борсук приблизно 25 кг, але перед сплячкою, може набрати масу до 35 кг. Ноги досить короткі, товсті пальці мають досить довгі, але тупі нігті, які пристосовані до риття. Груба вовна борсука НЕ ​​однотонна, буро-сіре забарвлення на спині і боках, а також чорний колір в нижній частині тіла.

Барсуков можна зустріти практично у всій частини Європи. Вони дотримуються сухих місць, але намагаються жити поблизу водойм і болотної місцевості. Ці звірі риють собі глибокі нори і живуть в них. Борсуки, і зокрема – нори, які вони риють, приносять величезну користь навколишньому середовищу. Складні і глибокі нори роблять позитивний вплив на ґрунт і живі організми, які знаходяться всередині. Є величезна різниця між місцями, де є велика кількість виритих нір і там, де їх немає взагалі. Користь в тому, що в таких місцевостях, ростуть і з’являються інші різні рослини, а також багато звірів (лисиці, собаки) використовують ці нори, як притулок від стихій природи і як місця для розмноження. Цей вид досить охайний. Вони присвячують багато часу на наведення порядку в своїй норі.

Вони ведуть – нічний спосіб життя, так як дуже обережні. Барсуков не прийнято вважати агресивними до людей, вони ховаються в нори або ховаються в інших місцях, якщо відчують небезпеку.

Ці звірі харчуються в основному гризунами, ящірками та жабами, вважаючи за краще продукти рослинного походження. Але борсуків цілком можна назвати всеїдними, так як вони також можуть їсти гриби, ягоди і траву. Але улюбленою стравою борсуків вважаються дощові черв’яки. Вони дуже корисні тим, що знищують безліч личинок хрущів і інших комах, які завдають шкоди лісу.

Вагітність у цих звірів триває до 440 днів. Тривалість періоду вагітності залежить від пори року. Самка може народити до шести малюків. Очі у малюків відкриваються тільки через 30 днів. Харчуються молоком матері.

Ця тварина має кілька видів:

  • звичайний борсук (тобто, європейський);
  • американський;
  • японський;
  • азіатський.

Борсуки вважаються єдиним типом родини куницевих, який впадає взимку в сплячку. Тривалість життя приблизно 15-16 років. Популяція борсуків відносно стабільна, загроза зникнення борсуків мінімальна.

Посилання на основну публікацію