Доповідь про горностая

Горностай – це представник роду куниць. Хоча на вигляд він прекрасний і спритний звір, але насправді це нещадний і небезпечний хижак. Живе горностай на півночі Америки і в Євразії. Горностай вважає за краще самотній спосіб життя, віддаючи перевагу жити уздовж берегів, покритих очеретом луках і густих кущах. У більшості випадків він буває там, де водиться багато гризунів.

Самки, в порівнянні з самцем, набагато менше. Горностаї тварини невеликі, їх розміри тіла не вище 20-25 сантиметрів, а вага їх становить 80 -125 грам. У теплу пору року шерсть горностая коричневого забарвлення, а в холодну пору їх забарвлення змінюється на білий. Кінчик їхнього хвоста незалежно від пори року завжди залишається темним. Морда у горностая витягнута, очі у нього чорного кольору і вуха у нього круглі. Як і у кожного хижої тварини у нього гострі зуби, які для їх жертви дуже небезпечні.

Основним харчуванням для горностаїв є гризуни, також любить він харчуватися птахами, яйцями птахів, ягодами і вміє ловити рибу, а взимку він розриває сніг і полює на мишей, що вже говорити про літо, так як в цей час року там хороші природні умови. У горностая замкнутий спосіб життя і він ревно захищає своє володіння, яке простягається на 10 – 15 гектар. Полювати в основному він виходить в темний час доби, але коли він зголодніє, то може вийти і вдень, але це зазвичай відбувається рідко. Він професійно лазить по деревах і прекрасно плаває. У пошуках їжі він іноді за добу може пробігти до 15 км.

Це перевірений і спритний звір, який, іноді дуже метушиться. Але тим не менше він обережний і уважний. Коли горностай сердитий і схвильований, то він шипить, скрекоче і іноді навіть гавкає. У нього чудовий слух, нюх і зір.

Ворогів у нього досить, від яких він ховається в чужих норах, або забирається в дупла дерев. Самка народжує приплід раз на рік, вона риє нору, вистилає гніздо шерстю і пухом. Вагітність протікає 9 – 10 місяців. Цуценята народжуються сліпими і слабкими, їх тіла покриті рідкісними волосинками.

У виводку народжується від 4 до 9 цуценят. Харчуються цуценята пару місяців материнським молоком, вони потребують материнської догляді, тепла і турботи. Перші кілька днів мати не відходить від своїх дітей. Очі у малюків відкриваються протягом 30 – 40 діб. Коли тваринкам виповниться три місяці, за розміром вони нічим не поступаються дорослим, починають самостійно полювати. Живуть вони від двох до восьми років

Посилання на основну публікацію