Доповідь про бобрів

Бобри – ссавці тварини, провідні напівводний спосіб життя. Є другими за розміром представниками загону гризунів, поступаючись першістю лише капібари. В даний час бобри діляться на два види: канадський і звичайний. Канадський бобер живе в Північній Америці, звичайного можна зустріти на територіях, розташованих між Атлантичним узбережжям і Монголією.

Довжина тіла бобра досягає одного метра. Хвіст, що має приплющену форму, що нагадує весло, не перевищує за розмірами 30 см. Хвіст виконує кілька функцій: під час плавання він виступає в якості керма. При виявленні небезпеки бобер подає хвостом сигнали своїм родичам, стукаючи їх по воді.

Тіло бобра приосадкувате і потужне, лапки короткі. Кругла голова закінчується тупорилої мордочкою. Очки і вушка тваринного маленькі. А зуби настільки міцні і сильні, що бобри здатні звалювати за допомогою їх дерева, підгризаючи стовбур біля основи. Самки бобрів трохи більші за самців.

Хутро тварин забарвлений в темно-коричневий, каштановий, рідше чорний кольори. Бобри ретельно доглядають за ним, змащуючи спеціальною речовиною, яку виділяють хвостові залози. У 19 столітті скоротилося число популяції бобрів через неконтрольоване вилову людиною заради красивого і теплого хутра. На сьогоднішній день число особин

Гризуни воліють жити в норах, які роблять в прибережній частині водойми. Якщо місцевість заболочена, і рити нори не представляється можливим через замулених берегів, то тварини будують хатки, матеріалом для яких служать гілки чагарників і дерев. Простір між «колодами» бобри заповнюють глиною. Вхід в такий будинок перебуває під водою. Для підтримки постійного рівня води гризуни споруджують греблі, це також сприяє захисту тварин від хижаків.

Бобри травоїдні тварини. Основою їх раціону в літній період є гілки осики, берези, дуба і трави. Взимку переважно кора дерев. Бобри товариські і доброзичливі. Живуть сім’ями. Самка народжує від 1 до 6 дитинчат, які здатні плавати вже через кілька днів після появи на світло.

Бобри занесені в Червону книгу, полювання на цих красивих і добрих тварин заборонене. Їх чисельність на сьогоднішній день залишається постійною.

Посилання на основну публікацію