Доповідь про папуг

Папуга – добре відома людям птах, яку можна зустріти як в дикій природі, так і в якості популярного домашнього вихованця. Наукова назва папуг – папугоподібні (лат. Psittaciformes). Загін папугоподібних ділиться на два великих сімейства: Папугові і какаду. Вченим відомо близько 350 різних видів папуг, 27 з яких занесені в Червону книгу.

Зовнішній вигляд

Відмітна риса більшості з представників загону – яскрава, строката забарвлення з переважанням насиченого зеленого кольору. Окремі види цих птахів можуть досягати до метра в довжину, а найменші – не перевищувати десяти сантиметрів.

Шкільний доповідь про папуг.

Найяскравіший ознака загону папугоподібних – високий, зігнутий і гострий дзьоб, що віддалено нагадує дзьоби птахів-хижаків. Такий дзьоб необхідний для того, щоб папуга без проблем міг підніматися по гілках дерев і дробити тверді плоди. Товсті і короткі лапи з вигнутими пазурами і поверненими назад двома пальцями допомагають птиці триматися за гілки і підносити їжу до дзьоба. Літає папуга швидко, але вважає за краще не дуже великі відстані.

Папуги знамениті своєю здатністю до запам’ятовування слів і наслідування різним звукам, в тому числі людської мови. Ці природні таланти пояснюються наявністю у цих птахів досить великого головного мозку і розвинених голосових зв’язок.

Спосіб життя

Природне місце існування папуг – теплі країни. Найбільша чисельність налічується в Австралії, також ці птахи поширені в Індії, Південно-Східної Азії, Південній і Центральній Америці і Західній Африці.

Як правило, папуги живуть на деревах. Їх можна зустріти в лісах, набагато рідше вони мешкають на відкритих просторах, деякі види живуть високо в горах. Велика частина папугоподібних проявляє активність в денний час доби.

Розташування гнізд – термітники, дупла, нори. Деякі види гніздяться на землі. Кількість яєць в кладці – від 2 до 12 штук. Пташенята з’являються на світ сліпими і голими.

Основний вид їжі – фрукти, різні плоди, насіння рослин. Папуги сімейства лоріевих люблять поласувати нектаром і пилком, тим самим сприяючи розмноженню різних тропічних рослин. Зграя папуг може надавати серйозну загрозу для саду або городу. Також ці птахи не гребують комахами і їх личинками, а також черв’яками. Великі папуги можуть вживати в їжу падаль, а при нагоді здатні вбити дорослу вівцю.

...
ПОДІЛИТИСЯ:

Дивіться також:
Звідки береться туман?