Доповідь про панду

Велика панда – одне з найвідоміших тварин на нашій планеті. Але через те, що їх кількість зменшується, її занесли до Червоної Книги.

Як виглядає?

По виду вона схожа на маленького незграбного ведмедика. У неї біла волохата шерсть, а вуха, плечі, груди і лапи – чорного кольору. Майже котячі очі ховаються в чорних овалах на її мордочці. В цілому велика панда – дуже привабливе тварина. Вона настільки сподобалось людині, що він навіть почав знімати мультфільми з нею в головній ролі.

Китайський бамбуковий ведмідь панда.

Панда практично завжди пересувається на всіх чотирьох лапах, погойдуючись з одного боку на іншу. Бігати вони можуть, але не витримують довгої погоні.

Де живуть панди?

А живуть вони там, де проростає в великих кількостях їх улюблені ласощі – бамбук. Це гірські райони Центрального і Південного Китаю, в холодних вологих лісах. Тому вважається, що вирубка лісів – одна з головних причин зменшення їх числа. Велика панда – нічна тварина. Вона спить вдень у затишному містечку, наприклад, в дуплі дерева, а вночі – не спить.

Що вони їдять?

Чим же займається панда в цей час? У години неспання вона їсть. Прийом їжі займає велике місце в її житті. Це їй необхідно для того, щоб підтримувати масу тіла. Незважаючи на те, що панду відносять до хижих тварин, вона харчується в основному бамбуком: листям, нирками, стеблами. А рослинна їжа не так живильна, тому приділяється прийому їжі приблизно 16 годин ночі. Незважаючи на те, що панда дуже любить бамбук, вона може харчуватися також грибами, квітами, корінцями, бульбами і травою. А іноді і рибою, якщо їй все-таки вдається виловити її з води.

дитинчата панди

Кожні 2-3 роки на світ з’являється по одному дитинчаті у кожної самки. Буває, що народжується в однієї самки по два або три дитинчати. Але мати може виходити тільки одного. Перед пологами вона облаштовує барліг в дуплі дерева, вистілая її листям і гілками. У перші три тижні після народження мати-панда не відходить від свого безпорадного дитинчати, притискаючи його передніми лапами до сосок.

Дитинчата панди.

Дитинчата народжуються сліпими, голими і зовсім крихітними. Кожен з них важить всього лише 150 грам. Але вони ростуть дуже швидко. Через місяць після народження вони вже обростають шерстю з чорними плямами, а ще через два – у них відкриваються очі. Ходити малюки починають тільки з трьох місяців. Через рік, а іноді півтора, дитинча вже вступає в самостійне життя, залишає лігво матері.

����¯�¿�½���¯���¿���½����¯�¿�½������°����¯�¿�½������³����¯�¿�½���¯���¿���½����¯�¿�½���¯���¿���½����¯�¿�½������·����¯�¿�½������º����¯�¿�½������°...
ПОДІЛИТИСЯ:

Дивіться також:
Помилка 404 – що це таке?