Доповідь про мавпу ревуна

Ревуни – найбільші представники сімейства цепкохвостих мавп, інакше званих капуцинами. Основні життєві заняття проходять у них в 2-ух видах: годівля і рев. Вночі мавпи сплять. Правда, іноді ревуть і уві сні. Доповідь про ці цікаві тварин вам зараз і належить почути.

особливості будови

Досвідчені особини чоловічої статі досягають чи не метра в довжину. Їх хвіст такого ж розміру. Він має досить незвичайний вигляд: в нижній хвостовій частині з внутрішньої сторони є ділянки без шерсті з узорами і гребінцями на шкірі. Завдяки їм мавпи-ревуни виробляють такі рухи хвостом, як ніби це додаткова рука. За допомогою нього вони хапають і зривають плоди, листя, ніжно і уважно «оглядають» родича, пестять малюків. Хвіст такий міцний, що витримує вагу тіла тварини, коли воно висить вниз головою.

Нижні і верхні кінцівки ревунів мають по п’ять чіпких рухливих пальців з плоскими нігтями.

Повідомлення про мавпу ревуна.

Дивлячись на мавп-ревунів, перш за все, звертаєш увагу на голову з безволосим особою і бородою. Звертає на себе увагу і збільшений гортанний мішок. «Одяг» їх має вигляд чорної, коричневої, рудої, мідно-червоною щільною гриви. Могутні ікла і щелепи, що виступають вперед, роблять особина досить страшною.

Місця проживання

Водиться даний вид мавп у вологих лісах гірської частини Центральної та Латинської Америки. Живуть великими стадами. Найчастіше їх можна побачити на високих деревах. Адже саме там величезна кількість корму у вигляді нирок, свіжих соковитих листя, квітів, насіння, що є основою їх харчування.

«Концерти» ревунів

Щодня, як тільки засяють сонячні промені, стадо близько 40 особин відправляється на «концертний майданчик» – вершини величезних дерев. Спочатку мовчки мавпи-ревуни зручно і надійно обґрунтовуються. Вони міцно чіпляються кінцівками за, а хвостом міцно охоплюють стійку гілку. Після певного сигналу починають кричати на все горло «солісти» – здорові самці. Це свого роду єдиноборство, коли кожен з них, роздувши горло, реве, уважно і серйозно дивлячись на родичів. Через деякий час вже десятки рядових мавп, перекрикуючи «солістів», зливаються в громоподібними хорі. Ревуть вони протягом трьох-чотирьох хвилин так оглушливо і потужно, що звук поширюється на кілометри. Потім «спів» обривається, досягнувши вищої точки. Настає короткочасна тиша, під час якої мавпи-ревуни підгодовуються, збираються з силами для нового реву.

Днем стадо капуцинів відправляється в лісові нетрі на обід. А у вечірній час їх крики знову оголошують околиці.

Мандрівники, які бачили та слухають ревунів, описуючи їх «концерти» у своїх подорожніх нотатках, незмінно ставили собі питання: чому так гучно кричать тварини і яка мета їх ранкових і вечірніх «концертів».

На перше питання відповіли відразу після вивчення будови ревуна. Виявляється, їх гортанні мішки працюють в якості резонаторів. Тому звуки, які видають представники даного сімейства, багаторазово примножуються, стаючи гучними і потужними.

А ось з приводу мети криків цих особин було заявлено кілька припущень. Перше – це залякування потенційного ворога. Друге – це заявка на землі, які вони зайняли, таке своєрідне сторожове «спів».

Здається, що вас зацікавило повідомлення про ці цікаві і ще не до кінця вивчених представників капуцинів.

����¯�¿�½���¯���¿���½����¯�¿�½������°����¯�¿�½������³����¯�¿�½���¯���¿���½����¯�¿�½���¯���¿���½����¯�¿�½������·����¯�¿�½������º����¯�¿�½������°...
ПОДІЛИТИСЯ:

Дивіться також:
Лезгинка