Доповідь про лебедів

Лебеді живуть біля води, як гуси та качки. Ці птахи харчуються водоростями, для цього у них є довга гнучка шия. З її допомогою вони дістають рослини з дна водойм. Птахи виняткової краси і великі. У них великі і сильні крила. Лапки у них коротенькі, тому на суші вони виглядають незграбними, зате в повітрі вони можуть перебувати досить довго і перелітають на тисячі кілометрів. У них розвинена літальна мускулатура, а також вони добре плавають.

Повідомлення про лебедів.

Лебединий пух дуже теплий і легкий, тому через нього на них полюють. М’ясо у них жорстке і несмачне. Полювання на героїв нашого доповіді майже завжди заборонена, це рідкісні птахи. Вони бувають білого, чорного і сірого кольору. У чорних птахів пір’я мають білі вкраплення. Чорні лебеді живуть тільки в Австралії, на острові Тасманія. Вони мають зростання півтора метра і найдовшу вигнуту шию. Дзьоб у них яскраво-червоний, що світиться. Чорні лебеді нікуди не перелітають.

Лебідь-кликун білий видає гучні крики, тому його так назвали. Це величний птах відрізняється від інших тим, що дзьоб у нього жовтого кольору. Цей вид живе уздовж кордонів північних лісів на території Євразії. Ще буває вид, який називається «лебідь-шипун». Ці птахи видають щіпящіе звуки, вони шиплять, коли кому-небудь загрожують або знаходяться в небезпеці. Лебідь-шипун має біле пір’я і яскравий оранжево-червоний дзьоб. У нього дуже великий розмах крил – два з половиною метри.

Лебеді виховують пташенят удвох, живуть вони парами. Пари птахів живуть разом все життя. Ці птахи уособлюють стосунки, дружбу і вірність. Птахи є героями казок і інших літературних творів. Всі знають казку «Гидке каченя» Ганса Християна Андерсена, багато хто дивився балет «Лебедине озеро».

Тільки на території Росії мешкає вид, який зимує в Західній Європі. Птахи літають зимувати в Ірландію, Данію та інші країни Європи. Серед усіх видів вони найменші представники по зростанню. Їх також називають «малі» або «тундрові лебеді». Їх зростання трохи більше метра, на дзьобі переважає чорний і жовтий колір.

Американських лебедів вчені виділяють в інший підвид. У них шия чорного кольору, дзьоб сірий з червоним наростом, пір’я білі. Американці зимують в Бразилії, а гнізда вити летять в Південну Америку. Птахи живуть в тундрі і на кордоні лісів в малодоступних місцях Північної Америки.

...
ПОДІЛИТИСЯ:

Дивіться також:
Чілаут – що це таке?