Доповідь про імператорського пінгвіна

Родина імператорського пінгвіна, про який нам належить зробити доповідь, – засніжений і скутий льодами материк Антарктида, розташований на Південному Полюсі Землі. І хоч цих безкрилих птахів можна зустріти і на крижинах навколо материка, для кладки яєць, з яких з’являються на світ їх пташенята, вони завжди повертаються на материк.

Імператорського пінгвіна відкрив знаменитий російський мандрівник Тадей Тадейович Беллінсгаузен під час експедиції на Південний полюс в 1819-1822 роках.

Повідомлення про імператорського пінгвіна.

Самці імператорського пінгвіна бувають ростом до 122 сантиметрів і важать 35-40 кілограмів у середньому, проте максимальна вага самця буває і 45 кілограмом, а можливо і більше. Самки – трохи менше, їх зростання може досягати 114 сантиметрів, а вага 28-32 кілограмів. Це найбільші з усіх сучасних видів. Пінгвіни не літають, свої маленькі крильця вони використовують швидше, як ласти. Оперення у них чорне на спині, а на грудях біле. Це робить птахів менш помітними для ворогів в воді. На щоках і під шиєю у них пір’ячко жовто-оранжевого забарвлення. Пташенята народжуються покритими білим пухом.

Ці морські, прекрасно плавають і пірнають, птиці полює виключно в море. Вони харчується кальмарами, рибою і крілем. Полюють в групах – пливуть прямо в косяки риби і в них швидко нападають на здобич. Дрібну рибку вони їдять тут же, в воді, а більш велику здобич обробляють, випливаючи на поверхню. Пінгвіни можуть проводити до 15 хвилин під водою.

Живуть імператорські пінгвіни великими колоніями в природних укриттях: за великими крижинами або кручами, обов’язково поряд з ділянками відкритої води. Найбільші пташині колонії налічують часом до десяти тисяч особин. Дітвору птиці виховують в «дитячих садках». Щоб зігрітися, птахи збираються в дуже щільні групи. Усередині них температура може досягати +35 ° C, коли «на вулиці» -20 ° C. Вони при цьому постійно ходять до центру і назад від краю групи, щоб все співтовариство знаходилося в рівних умовах.

У імператорських пінгвінів в Антарктиді трохи ворогів, тому їх вік може досягати іноді 25-и років. Тільки касатки і морські леопарди можуть вбити дорослу птицю в воді або поблизу від неї. На крижинах трапляється іноді, що пташенята стають здобиччю велетенського буревісника або поморників. У «дитячому садку» дорослі завжди захистять своїх малюків, адже для дорослих птахів ці хижаки небезпеки не представляють.

...
ПОДІЛИТИСЯ:

Дивіться також:
Тренд – що це таке?