Доповідь про білого ведмедя

Коли мені доручили написати доповідь про білих ведмедів, я відразу представив Умку і його маму з улюбленого мультфільму. Насправді ці тварини дуже цікаві і незвичайні.

Білий ведмідь – це один з найбільших хижаків на Землі. Його вага становить від 300 до 800 кг, а довжина може доходити до трьох метрів. Світла, а іноді і жовтувата шерсть зберігає підшкірний жир і добре захищає від холоду, тому тварини не мерзнуть ні на суші, ні під водою. Цікаво те, що шкіра ведмедя під шерстю чорного кольору, як і ніс. Їх ступні мають незвичайну довгасту форму, що дозволяє їм не провалюватися під сніг і долати відстані в 30 кілометрів. Завдяки перегородок між пальцями тварини добре плавають і полюють під водою.

Реферат про білого ведмедя.

Мешканці Арктики, вони дотримуються узбережжя і плавучих крижин, харчуються рибою, тюленями, а іноді дитинчатами моржів. Ведмеді можуть довгий час обходитися без їжі, але коли прожиток знайдено, з’їдають до 10 кілограмів м’яса за один раз. Влітку можуть вживати в їжу рослини. Хижаки дуже спритні, незважаючи на величезну вагу і товсту шкіру. Обережно вистежують свою здобич і приголомшують її ударом лапи.

В основному, ці тварини одинаки, але навесні визначаються в пари для створення потомства. Невеликими сім’ями вони освоюють нову територію, але не затримуються на ній довго. Самки білих ведмедів під час виношування дитинчат майже не виходять з укриття і втрачають вагу в 2 рази. Після народження малюків (зазвичай одного або двох), ведмедиця ще кілька місяців проводить з ними в спеціально виритої барлозі, тому що вони ще не пристосовані до холоду. Новонароджені ведмежата усюди ходять за своєю мамою – вони дуже сильно прив’язані до неї. Вона вчить їх полювати, виживати у важких умовах.

На відміну від бурих ведмедів, їх північні брати не впадають в тривалу зимову сплячку, вони сплять недовго, не щороку і, в основному, самки.
У ведмедиків дуже добре розвинений нюх і зір. Вони можуть за кілометри побачити і відчути свою жертву.

Середня тривалість життя на волі – близько 30 років, в неволі – менше.

Нечисленні тварини занесені до Червоної книги, і хоча, їх популяція останнім часом трохи зросла, вони все одно залишаються рідкісними.

...
ПОДІЛИТИСЯ:

Дивіться також:
Дудл – що це таке?