Тварини Австралії: реферат

Австралія є домівкою для майже 10% біологічного різноманіття Землі, що робить її однією з 17 країн світу з виключно багатою флорою і фауною. Близько 80% видів тварин, що мешкають в Австралії є ендеміками, і не зустрічаються більше ніде в світі.

Морська життя континенту настільки ж різноманітна, як і наземна – біля північно-східних берегів Австралії розкинувся крупней на планеті кораловий риф (площею понад 344 тис. Кв. Км), а також величезна різноманітність видів мангрових заростей і морських водоростей. Ці місця проживання служать притулком для безлічі риб і знакових видів морської фауни, таких як дюгони і морські черепахи.

Проте, зміна клімату, фрагментації середовища проживання для розвитку сільського господарства, а також інвазивні види ставлять тваринний і рослинний світ Австралії в загрозливе становище. Місцеві природоохоронні організації спільно з спільнотою і корінними народами, спрямовують усі свої зусилля для розробки та реалізації стратегій щодо збереження унікальної фауни континенту.

Австралійська єхидна

Австралійська єхидна є одним з чотирьох живих видів єхидні і єдиним членом роду Tachyglossus. Її тіло вкрите хутром і колючками. У його вб’є! Витягнута морда і спеціалізований мову, який вона використовує, щоб зловити комах на великій швидкості. Як і інші сучасні однопрохідні, австралійська єхидна відкладає яйця; однопрохідні є єдиною групою ссавців, які з’являються на світ подібним шляхом.

Австралійська єхидна має надзвичайно сильні передні кінцівки і кігті, які дозволяють їй швидко зариваються під землю. Їх колючки НЕ служать зброєю, однак хижаків можуть відлякувати. Єхидна, при необхідності здатна плавати.

Азіатський буйвол

Азіатський буйвол з’явився на території Австралії в XIX столітті і поширився по північній частині материка. Це великі тварини, які вважають за краще жити біля водойм, де вода стояча або з повільною течією. Це травоїдні тварини, водорості складають до 70% їхнього раціону. Рогу в самців більше ніж у самок і мають довжину до 2 м. Буйволи можуть досягати близько 2 метрів в холці, 3 метрів в довжину і маси 1200 кг. Ці введені тварини так добре пристосувалися до австралійської середовища проживання, що вони завдають значної шкоди місцевій екосистемі. Тривалість життя азіатського буйвола складає близько 25 років.

Верблюд

Верблюди були ввезені до Австралії ще в XIX столітті і добре пристосувалися до її кліматичних умов. На даний момент, чисельність популяції верблюдів становить понад 50 тис. Особин.

Середня тривалість життя верблюда коливається від 40 до 50 років. Дорослі особини в холці досягає висоти 1,85 метра, а на горбі – 2,15 метра. Верблюди можуть розвивати швидкість до 65 км / год. Їх горби наповнені жировою тканиною, яка розподіляється по всьому тілу і допомагає тварині вижити в жаркому кліматі. Ці тварини мають ряд фізіологічних адаптацій, завдяки яким вони можуть обходитися без води протягом тривалого часу.

З двох видів верблюдів, в Австралії мешкають одногорбий верблюди або дромедари.

Дінго

Дінго є австралійської дикої собакою. Це найбільше м’ясоїдна тварина в Австралії. Його називають диким собакою, проте це полуодомашненное тварина з Південної Азії, підвид сірого вовка. Існують деякий протиріччя щодо того, чи є дінго рідним тваринам для континенту чи ні. Причиною можна вважати той факт, що на відміну від інших австралійських тварин, які існували на континенті мільйони років, дінго прибув до Австралії близько 4000 років тому.

Хоча час від часу вони були одомашнені австралійськими аборигенами, дінго, залишилися дикими тваринами. Висота в холці близько 60 см, а вага – до 25 кг. Вони мають сильніший череп з великими зубами, ніж одомашнені собаки. Колір шерсті залежить від середовища проживання і варіюється від червоного до білого. Дінго зазвичай живе сам по собі або в невеликій сімейній групі. Він їсть майже все, що може знайти, від кенгуру і валлабі до щурів, мишей, жаб, ящірок і навіть фруктів. Дінго не лає, він верещить і виє, як вовк, особливо в нічний час, для комунікації і захисту території. Дінго може мешкати в будь-якій частині Австралії, за умови, що є доступ до питної води.

Кенгуру

Найбільший представник сімейства кенгурові може досягати маси близько 90 кг і довжини тіла 1,3 метра. У них коротка шерсть, яка змінюється від оранжево-коричневого до сірого або темно-коричневого кольору. Статевий диморфізм виражений, самці більше, ніж самки. Будучи сумчастих, самки мають сумку на черевній порожнині, в якій вони носять своїх дитинчат. Найбільш відмінною рисою кенгуру є їх вертикальне положення тіла, завдяки двом непропорційно великими заднім кінцівкам, маленьким переднім кінцівками і великим товстому хвоста. Кенгуру може жити від 6 до 27 років.

...
ПОДІЛИТИСЯ:

Дивіться також:
Чому зебри смугасті?