Розповідь про степового орла

Гордій, степовий птахом є степовий орел. В основному їх можна зустріти не тільки в Африці, але ще і в Євразії. Деяким він може нагадувати беркута, тільки орел трохи менше його.

Зазвичай цю птицю можна зустріти у відкритій пустелі або напівпустелі. Орел постійно літає високо в небі, а заодно і доглядає собі здобич, за якою потім непомітно спуститися з неба. За допомогою пильного ока він може розгледіти навіть найдрібніші деталі, які відбуваються на землі. Іноді він промахується і видобуток вислизає прямо з його лап. Іноді йому доводиться дуже довго перебуває біля нори, де живе ховрах і рано чи пізно він визирає, і ставати їжею орла.

Бувають моменти, коли орел за допомогою бігу наздоганяє свою здобич. Крім цього він харчується ящірками, птахами або зміями. Коли у нього з’являються маленькі пташенята, то він годує їх тільки ховрашками. Гнізда вони можуть будувати прямо на землі або на скелях. У кожної сім’ї є своє гніздо, і воно відрізняється від іншої сім’ї орлів. Якщо у одних маленьке гніздо. Те у інших велике і потужне гніздо. Їду своїх дитинчат він приносить самостійно і вони дуже швидко і жадібно її з’їдають до останньої крихти.

Діти у них зазвичай з’являються або в березні, або в квітні. У кожної пари народжується від одного до трьох пташенят. Кожне яйце самки відкладають окремо. Саме тому всі пташенята народжуються з різним віком. Пташенята народжуються пухнастими. Два місяці вони просто сидять в гнізді, а потім починають потроху вчитися літати. А у вересні вони разом з батьками відлітають у вирій.

Довжина птаха становить близько вісімдесяти метрів. Вага цього птаха становить два з половиною кілограми. Зазвичай у них самки набагато більші, ніж самці.

Якщо орел молодий, то забарвлення у нього світлий. А ось якщо орел вже старий, то забарвлення у нього зазвичай темно-бурий. На крилах іноді можна побачити поперечні смуги. Ноги у них жовті, а кігті увігнуті всередину. Саме тому видобутку буває важко вирватися з таких кігтів. У багатьох птахів на потилиці з’являється руду пляму.

Якщо орел степовий, то у нього короткий хвіст, а крила широкі і довгі. Розмах крил становить близько двох метрів.

ПОДІЛИТИСЯ: