Повідомлення на тему “Степовий орел”

Образ орла завжди символізував силу і хоробрість. При вигляді цієї гордої птиці в польоті захоплює дух. На жаль, орли вважаються рідкісним видом, тому зайняли своє почесне місце в Червону книгу. Орел – хижий птах із сімейства яструбиних.

Зовнішня характеристика

Зовнішній вигляд відрізняє птицю серед безлічі інших. Степові представники яструбиних досить великі особини. Орел має пильне око і вигнутий дзьоб. Ноги дуже сильні, які допомагають хапати здобич на землі або в повітрі. Забарвлення темний, від сірого до темно – коричневого кольору. Розмах крил у дорослої особини досягає 2 метрів. Самки більші за самців, хоча відмінностей в забарвленні немає.

Ареал проживання

Орли воліють степову місцевість, напівпустелі, а також пагорби і скелі. Саме там птахи будують гнізда, хоча на землі теж не рідкість. Степові орли живуть переважно в степах Центральної Азії. На зимівлю мігрують з місць гніздування.

Харчування

Дорослі особини намагаються дрібними гризунами: ховрахи, зайцеподібні, піщухи, полівки. Степові орли не гребують поживитися мертвими тваринами в разі дефіциту свіжого тваринного корму. Таким чином, крилаті хижаки є степовими санітарами.

Цікаві факти

  • Зір у орла неймовірно гостре. Кожне око може бути сфокусований одночасно на 2 предметах. Для порівняння, у людини тільки на одному. Побачити гризуна птах здатний на відстані 3 і більше кілометрів.
  • Степові орли створюють сім’ї на все життя. Це дуже вірні птиці. Вченими – орнітологами була виявлена ​​пара, яка прожила разом близько 35 років.
  • Крилаті хижаки є турботливими батьками. Дорослі особини здатні підтримувати своїх пташенят в польоті, в той час як малюки вчаться літати.
  • Чисельність степових орлів з кожним роком знижується. Птахи перебувають під охороною природи на сьогоднішній день, створюються спеціальні заповідники.
ПОДІЛИТИСЯ: