Доповідь-повідомлення “Сова болотна”

З давніх-давен сови вважалися незвичайними птахами. Це хижі тварини, які зустрічаються майже на всій території нашої планети. Чи не зустрінеш їх тільки в Антарктиці та Австралії. Сови ніколи не живуть зграями.

Вони мають дуже хороший слух, а все, що відбувається навколо бачать тільки в чорно-білому кольорі. Сова це воістину нічний створення, яке оселилося поруч з людиною. Сов в світі багато, кожен певний вид має якісь свої особливості, які не мають інші. Яскравим представником совиного сімейства є сова болотна. Найчастіше – це птах середнього розміру, що має довгі крила. Забарвлення болотної сови може бути абсолютно різним. Вони можуть бути як сірого, так і рудого відтінку.

У небі можна спостерігати плавний політ цих птахів. Завдяки своєму гострому зору сова може з повітря доглянути собі здобич. Для відпочинку сова вибирає собі місця на купині, любить ховатися в траві. Іноді птиці цього виду можуть мігрувати, це вони роблять як зграями, так і поодинці. Болотяна сова затята мисливиця, вона любить облітати свої володіння і доглядати небажаних гостей. Якщо хтось перетне її кордони для полювання, вона відразу заступиться за свою територію. Дуже часто між птахами, в такі моменти, виникають бійки. Болотяна сова вважає за краще селитися біля боліт, лугів і солончаків. Зустрічається вона в хвойних лісах, в гірських місцевостях, парках і степах. Найбільше такі сови воліють літати в відкритих місцевостях, напевно, щоб краще розгледіти свою здобич.

Щоб завести потомство сова робить гніздо на землі, з дуже високою травою. Деякі особини щорічно займають один і той же ділянку для будівництва свого гнізда. Гніздо болотної сови найчастіше робиться з палиць, трави і пір’я. Найцікавіше, що до свого гнізда, через зарості трави птах прокладає тунель. В її гнізді може знаходитися до 14 яєць. Висиджування яєць займається самка, після чого годуванням дітей буде зайнятий уже самець. Самки завжди захищають свої гнізда, вони можуть навіть напасти, якщо поруч виявиться загроза.

У щоденний раціон болотної сови входять, звичайно ж, миші, кролики, землерийки, хом’яки і ондатри. Вони можуть полювати на багатьох комах і навіть невеликих птахів. На полювання сови відправляються рано вранці, в обід, або вночі. Вона доглядає свою здобич з висоти, або ж із затишного місця. Своїми сильними кігтями птах захоплює їжу, і несе в своє затишне місце. Коли їжі занадто багато вона робить тайник. Іноді їй доводиться робити кілька польотів, щоб принести їжу в гніздо. Звичайно ж, сова має своїх певних ворогів. Найчастіше це великі хижі птахи і деякі ссавці.

ПОДІЛИТИСЯ: