Доповідь на тему “Степовий орел”

Степовий орел, є одним з найбільших видів хижих птахів, відноситься даний вид птахів до сімейства яструбоподібних, і роду орлиних.

Опис степового орла

За останніми даними, степовий орел є рідкісним і вимираючим видом, занесеним на сьогоднішній день в Червону книгу.

Дорослий орел може вирости в довжину більше півметра, а вага досягти до п’яти кілограм. Самка, як і всього роду Орлових, набагато більше самця. Що стосується самок, то у них розмах крил переважно великий, може досягати до 200 сантиметрів. Хвіст у них короткий і має клиноподібну – округлу форму. Дзьоб у них досить потужний і великий, має вигляд гачка, навколо якого проходить яскраво виражена жовта облямівка. Ноги у них довгі, міцні, а кігті на них гострі і чорного кольору. Очі величезні, а зір набагато краще людського. Характерне забарвлення дорослої особини темно-бурий. А юним птахам переважний забарвлення світло-бурий, з яскраво вираженою проходить уздовж спини білою смужкою.

Місце проживання хижого птаха

Жити, і знаходиться, можуть практично скрізь, але тільки далеко від людей. Воліють відкриті місцевості. Ведуть денний спосіб життя, хлопче в небі високо над землею, воно за допомогою свого орлиного погляду можуть знайти собі здобич. При вигляді видобутку вони видають хрипкі, гучні і повторювані звуки.

Харчування степового орла

Як і всьому живому, орлам потрібна їжа, для того щоб вижити. За допомогою своїх міцних і довгих ніг, вони вміють швидко бігати і легко можуть наздогнати свою нерозторопність видобуток. Але набагато частіше вони підстерігають, свою жертву перебуваючи на висоті. Здобиччю їх є ховрахи, а також інші гризуни. Також даний вид птахів можуть завдавати шкоди, іншим видам пернатих, руйнуючи їх гнізда і з’їдаючи їх яйця і маленький пташенят. При недостатньому харчуванні, вони припиняють навіть розмножаться, а починають кочувати в пошуках їжі.

Як відбувається процес розмноження

Якщо степові орли створюють свої сім’ї, то вже на все життя. Мають свої гнізда в різноманітних і несподіваних місцях, відстань між якими сягає не більше 500 метрів. Створюючи, гнізда орли, використовують всілякий сміття, сучки гілок, пучки трави і т.д. Сімейна пара може жити в своєму будинку, кілька років поспіль, і щороку його, оновлюючи і зміцнюючи.

Процес розмноження у самки починається на початку квітня, в цей момент вона відкладає яйця білого кольору з безліччю темних крапок. Відкладених яєць, не буває більше 4, які самка висиджує самостійно близько 45 днів. Тільки що з’явилися на світло орлята маю окрас білий, які через деякий час змінюють своє забарвлення на сірий. Папа орел добуває їжу, а мама не кидає дітей поки вони не підростуть і не зміцніють. Пташенята тільки через 80 днів стають самостійними. В розсадниках і зоопарках степовий орел може прожити півстоліття, а ось в оточенні дикої природи, у нього досить коротке життя.

ПОДІЛИТИСЯ:

Дивіться також:
Що їдять броненосці?