Доповідь на тему “Християнство”

Християнство – ще одна світова релігія, яка займає своє почесне місце серед інших релігій світу, таких як буддизм та іслам. Саме ж християнство виникло в Римській імперії в I столітті нашої ери.

Християнство мало хорошу основу, воно формувалося під впливом важких історичних умовах. Протягом довгого часу змінювалися люди, створювалося щось нове, але суть залишалася тієї ж – віра в Бога й Ісуса Христа. Проповідники все більше несли свої вчення в народ, виникали нові християнські центри. Люди все більше стали замислюватися про безсмертя своєї душі. Заможні верстви населення все більше звертають увагу на віровчення християнства. Та й саме християнство стає більш терпимим до багатьох витонченість багатства. Влада так само по-різному сприймали нову утворилася релігію. Одні правителі підтримували представників християнства, інші ж, влаштовували на них гоніння.

Християнство запозичило багато обрядів. Люди все більше зверталися до обряду хрещення і молитви. У великих містах, таких як Єрусалим, Рим і Олександрія починають формуватися християнські центри. Уже в IV столітті християнство закріпилося в багатьох провінціях Римської імперії. Хоча все ж, у самій церкві, між її проповідниками були розлади. Виникли багато різні напрямки, які стали трактувати нову релігію по-різному. Представники церкви вирішили поступово привчити народ до християнства. Багато старі язичницькі обряди і вірування стали наповнюватися виключно християнським змістом. Служителі християнства вели досить сильну проповідницьку діяльність. На чолі всього стояв Бог, який надіслав до людей свого сина Ісуса Христа. Саме він повинен був показати всім справжню істину. Пришестя Христа описали в книзі Євангеліє. Вважається, що всього повинно бути два пришестя Христа, перше вже було, тепер очікується друге. Ісус Христос був людиною, наділеним здібностями. Він показував людям чудеса і зцілював від хвороб. Багато стали його послідовниками і супроводжували його, підтримуючи у всіх починаннях. До сих пір невідомо, хто ж був Ісус, простий проповідник, або ж дійсно Божий син. Але саме так формувалася нова, яку нова віра. Люди радісно зустрічали Христа біля воріт свого міста, до нього зверталися за порадою і підтримкою. Книги Євангеліє добре описують життя Христа, його народження і смерть, а найголовніше, за що він віддав життя.

Уже в цей період часу був встановлений канон, що Бог стежить за всім, що відбувається з неба, він піклуватися він допомагає всім і кожному, навіть незалежно від вірувань людини. Християнство пройшло довгий шлях становлення. Зараз йде час сучасного християнства. Служителі церкви і просто віруючі люди вірять в ангелів і бісів, по можливості звертаються до Бога з проблемами, і вірять в те, що він їх чує. Люди все більше звертають увагу на стан своєї душі, і її життя в потойбічному світі. Якщо людина прожила гідне життя, не робив зла і дотримувався християнські закони – його душа потрапить в рай. Якщо людина вела аморальну життя – єдине місце для його душі, це в пеклі, серед вічних мук. Послідовники християнства досі вірять в те, що коли Христос вдруге прийде на Землю світлі душі возз’єднуватися зі своїми тілами, і почнеться вічна земне життя. Сучасні служителі християнства вірять в те, що рай і пекло недосяжний людині, він знаходиться в надприродне просторі. Але якщо його не видно, це не означає, що його немає. Кожна релігія вірить в те, що було написано для її підтримування і процвітання. Людям протягом багатьох тисячоліть треба було будь-що-то вірити, і це право кожного з нас.

ПОДІЛИТИСЯ: