Цікаві факти про пінгвінів

Пінгвіни – дивні в своєму роді, є кілька цікавих фактів про пінгвінів:

1. Вони відносяться до одного з сорока видів нелітаючих птахів! Серед нелітаючих: страуси, казуари, рами, ему та ківі. Пінгвіни не найбільші, а також не самі дрібні серед групи таких птахів, але вважаються мабуть, найбільш чарівними.

2. Існує забавне думка, що смокінг винайшли подивившись забарвлення пінгвінів. Цікаво, що таке поєднання, вважають біологи, допомагає ці птахам сховатися від ворогів в море, до того ж їх тіло складено ідеально для плавання: невеликі крила, схожі на плавники, лапи з перетинками і сама форма тіла.

3. Найбільшим представником пінгвінів є підвид імператорських пінгвінів. У середнім ці величних і прекрасні птахи в висоту сягають близько 114 сантиметрів і важать при цьому 41 кг. Найдрібнішими є так звані малі пінгвіни – у висоту всього 25 см і вагою близько 1,1 кг.

4. Ці птахи проводять близько 75% свого часу в океані, а потомство виводять на березі або ж на крижинах.

5. Цікавим фактом є те, що вони живуть тільки в Південній півкулі: Антарктида, південна частина Австралії, Новій Зеландії, а також на півдні Африки і Південної Америки. Однак, є ще і галапагосские пінгвіни які мешкають на Галапагоських островах. Ці острови перебувають в екваторіальній частині Тихого океану, тому даний вид іноді запливає і в Північну півкулю.

6. Самці висиджує яйця, а самки в цей час шукають їжу. Батько пташеня годує його «молоком», яке фактично виробляється в його стравоході.

7. Для збереження тепла в умовах низьких температур, пінгвіни мають товстим прошарком жиру, а тіло все вкрите водовідштовхувальними пір’ям, як і всі птахи вони скидають пір’я, линька триває 2-3 тижні в році.

8. Як правило, більшість самок і самців майже не відрізняються зовні, але під час сезону парування від самців самок можна відрізнити по брудних плям на їх спинах, які, як ви вже зрозуміли, залишає самець під час парування.

9. Дуже цікаво, що для спілкування вони використовують мову знаків: хитають головами або махають певним чином крилами, повідомляючи що-небудь іншим особинам.

10. Проживання біля океану, не дало їм можливості пити солону воду – вони п’ють прісну воду. Хоча у них є спеціальна залоза позаду дзьоба, яка здатна частково фільтрувати солону воду. До того ж їдять сніг і лід – джерело прісної води.

11. Цікаві факти про пінгвінів, звичайно ж, на цьому не вичерпуються, на закінчення хотілося б відзначити, що серед сімнадцяти видів пінгвінів тринадцять знаходяться під загрозою зникнення, або їх чисельність серйозно скорочується. Зміна клімату, є однією з головних причин цього. З підвищенням температури клімату тане лід, і цим птахам не вистачає місця, щоб плодиться, виводити потомство і людство грає не останню роль в скороченні числа пінгвінів.

...
ПОДІЛИТИСЯ: