Життя і вчення Ісуса Христа: доповідь

Ісус Христос народився в простій родині. Його релігійне вчення відрізнялося від віри євреїв. Він не ставив своїм завданням звільнення євреїв від влади римлян. «Той, хто підняв меч від меча і загине», – говорив Ісус своїм слухачам.

Ісус подорожував по Палестині і проповідував нові для людей того часу ідеї. Він вчив, що раб або вільний, багатий чи бідний, варвар, римлянин, грек чи єврей, чоловік або жінка – все однаково рівні перед Богом. Він вчив, що земна людське життя дається людині, щоб він став краще, здійснюючи добрі справи. Він вчив, що зло завжди породжує нове зло, один злочин тягне за собою інше. Вихід полягає в тому, щоб на зло відповідати добром.

Ісус називав себе Сином Божим і обіцяв спасіння всім, хто повірить, тобто стане жити за заповідями нової віри. Однак за Ісусом прийшли не всі, найближчих учнів було всього 12. Вони визнали Ісуса месією, але для більшості євреїв Ісус месією не був. Священнослужителі храму Яхве в Єрусалимі називали Ісуса обманщиком, а не Сином Божим, вважали бунтівником проти своєї релігії. Ісус був схоплений і доставлений до римського намісника Понтія Пілата. Розлючений натовп вимагав розіп’яти Ісуса на хресті. Це була ганебна і болісна кару, до якої зазвичай засуджували вбивць, бунтівників і рабів.

Понтій Пилат не став вникати в релігійний суперечка. Він вважав Ісуса невинним. Він же не закликав до повстання проти римлян! І все-таки Пілат затвердив смертний вирок, не бажаючи хвилювати населення. Ісус не намагався уникнути загибелі. Він не раз говорив учням, що має стражданням спокутувати гріхи людей. Перед смертю на хресті Христос простив своїх убивць і ворогів, сказавши, що «вони не відають, що творять».

Незабаром стали поширюватися євангелія (благі вести) – невеликі оповідання, написані учнями і послідовниками Ісуса. У них розповідалося, що Христос не тільки проповідував, але також здійснював чудеса, а на третій день після розп’яття воскрес, багато разів був своїм учням і на 40-й день вознісся на небо до Бога.

Більшість вчених вважають розповіді про життя Ісуса Христа в основі достовірними. Однак чудесам, про які йдеться в Євангеліях, наукового пояснення немає.

ПОДІЛИТИСЯ: