Історія походження Ісламу

Коріння цієї релігії, чия назва перекладається як «підкорювати Аллаху», беруть свій початок серед безкраїх пустель сходу. Незважаючи на те що Іслам набагато молодше і християнства, і буддизму, він зміг стати світовим плином.

«Немає ніякого божества, крім Аллаха, а Мухаммед – пророк Аллаха» – головна істина для кожного мусульманина.

Прихильники течії вірять в те, що Аллах передав своє вчення, іменоване Кораном, пророку Мухаммеду. Цікаво, що існують певні подібності між Кораном і Біблією, однак мусульмани мають досить суперечливе ставлення до писання християн, так як в ньому немає згадки про Аллаха. Вони не заперечують існування певних подібностей, але вважають, що Біблія – ​​спотворений варіант Корану.

В наші дні Іслам розділений на дві течії:

  • Суніти, якими є більшість віруючих, слідують склепіння хадисів, прийнятих ними ще в давнину. Суніти мають особливе керівництво, яке пояснює, як вести мусульманину в тій чи іншій ситуації. Подібна релігійна практика називається сунной.
  • Шиїти в повному обсязі заперечують сунни, але вносять в них свої постанови.

Прихильники цього різновиду ісламу вважають, що влада в партії, яку вони представляють, повинна бути в руках у нащадків Мухаммеда, тобто його дочки і двоюрідного брата.

Стовпи релігії

Існує всього п’ять положень, які бездоганно повинні виконуватися послідовниками релігії:

  • Читання шахади, тобто своєрідного символу віри для мусульман, в якому згадується те, що Аллах є єдиним Богом.
  • Виконання намазу – читання обов’язкових п’яти молитов в день. Намаз виконується виключно на арабському, а також з дотриманням безлічі правил.
  • Рамадан – дотримання мусульманських постів.
  • Кожен послідовник течії повинен хоча б один раз здійснити хадж – паломництво в Мекку.
  • Закят – допомога обділеним і нужденним.

Одним з головних відмінностей ісламу від християнства є ставлення людей до Бога.

Християни вважають, що Ісус є любов, він милостивий до людей, прощає їм гріхи і всіма силами намагається дарувати спасіння. Аллах же, на думку мусульман, які не усепрощаючий Господь, а суворий суддя, який віддасть кожному по заслугах. Аллах немилості до грішників, про що згадується в писанні мусульман більше, ніж 20 раз.

Посилання на основну публікацію