Єнот: цікаві факти

Єнот-полоскун – найпоширеніший вид з сімейства єнотових. Він легко пристосовується і навчився, як і багато інших звірі, а особливо птиці, жити поблизу людського житла і харчуватися харчовими відходами або їжею, залишеної людьми без нагляду. У єнота звички нічного звірка: іноді можна бачити, як він риється вночі в сміттєвих баках. У природному середовищі існування єнот харчується дрібними тваринами, в основному живуть у воді, яких він виловлює, прочісуючи дно на мілководді кігтями передніх лап. На суші єнот риє землю в пошуках дощових черв’яків, личинок і різних комах.

Єнот добре лазить. У листяних лісах єнот забирається на дерева, де знаходить не тільки їжу, але й захист від можливих ворогів. Хвойних лісів єнот не любить.

Тільки єноти, які виросли в неволі, перш ніж з’їсти їжу, занурюють її в воду, ніби хочуть вимити. Таку поведінку можна розглядати як обережність, тому що в природі вони звикли змивати з видобутку пісок та інший бруд.

Дитинчата народжуються в норі, влаштованої в дуплі дерева, часом на значній висоті. У п’ять-шість місяців вони починаю вести самостійне життя.

З наближенням осені єнот додає до свого раціону плоди, жолуді і ягоди. Самка водить з собою малюків, яким вже виповнилося три місяці, і не відпускає їх від себе, кличучи різким криком.

...
ПОДІЛИТИСЯ: