Кенгуру: цікаві факти

Кенгуру – загальні улюбленці в Австралії і є офіційним символом, тому що більше ніде в світі вони не живуть. В Австралії живе втричі більше кенгуру, чим людей. Існує навіть спеціальний дорожній знак, який встановлюється на ділянках, де кенгуру особливо заважають руху.

У природі існує щонайменше 69 різновидів кенгуру. Вага особин різних різновидів кенгуру варіюється від 500 г до 90 кг.

Найбільша різновид кенгуру – Червоний кенгуру. Він може бути вище людини, а його вага може досягати 90 кг. Це найбільше сумчаста тварина в світі.

Крім чарівного кишені з дитинчам усередині і лагідної вдачі, у кенгуру є і спортивний запал. Кенгуру може бігти зі швидкістю до 60 кілометрів на годину і здатний перестрибнути бар’єр висотою до 3 метрів. Кенгуру стрибає завдяки потужним заднім кінцівкам. Під час бігу тварина балансує тулубом завдяки хвосту.

У кенгуру дивовижний механізм дітородіння. Виявляється, незабаром після появи на світло дитинча, в утробі матері відразу зароджується інший. Розвинувшись до певної стадії, він як би «завмирає», перестає рости і в такому стані знаходиться до тих пір, поки не звільняється сумка. А станеться це тоді, коли перше дитинча або підросте і покине сумку, або загине. Порожня сумка – сигнал зародку, він починає швидко розвиватися і скоро сам виявляється в сумці.

Їдять кенгуру в основному траву. Води їм потрібно дуже мало. Кенгуру можуть обходитися без води місяцями.

У кенгуру великі вуха, завдяки яким вони визначають наявність хижаків або людей. Щоб попередити родичів про небезпеку, кенгуру б’ють лапами об землю. Повіки кенгуру мають товсті великі вії, які захищають очі від пилу і мух.

...
ПОДІЛИТИСЯ:

Дивіться також:
Мегалітичні храми Мальти