Доповідь-повідомлення “Тварини Антарктиди”

Антарктида – є територією з суворими кліматичними умовами. Температура материка дуже низька, а вся територія покрита товстим льодом. Незважаючи на подібні умовах, тут присутній різна флора і фауна, яка дивує нас своєю невибагливістю до навколишнього середовища.

З – за перепадів температури і погоди в цілому, більшість тварин ведуть мігруючий спосіб життя, що дозволяє успішно існувати і виводити потомство. Особливістю майже всіх видів тварин на даному континенті, є зацікавленість самих видів до людини. Так як континент був відкритий значно недавно, де – то 200 років тому, місцеві тварини ще не звикли до “Господарям планети” і цікавістю підходять до людей. Це допомагає вченим без зайвого праці вивчати місцевих мешканців.

Кити

Кити є унікальними представниками істот на нашій землі. Їх розміри досягають більше 100 тонн, і визнані найбільшими тваринами на землі. Незважаючи на їх колосальні розміри, вони дуже швидко пересуваються, з – за чого їх досить важко вивчити. У даного виду ссавців складна структура життя, яка до кінця не вивчена.

Кити відносяться до ссавців, і мають підгрупу “Китоподібні”. Незважаючи що кити живуть у воді, їм частіше за інших мешканців вод потрібно повітря, тому їх часто можна спостерігати на поверхні води. При народженні дитинча, він живе з матір’ю протягом року і харчується виключно її молоком. Також варто відзначити схожість людського скелета зі скелетом “Китоподібних”.

Морський котик

Морські котики відносяться до сімейства “Otariidae” або “Вухасті тюлені”, які включають в себе і морських левів. Вони відносяться до сімейства ссавців, і зовні нагадують собаку. З – за пластичного будови скелета, вони здатні піднімати задні ласти під себе тим самим пересуватися.

Самці котиків досягають набагато більших розмірів ніж самки. Маса дорослого самця досягає 200 кілограм. Незважаючи на відокремлене життя в окремих областях Антарктиди, їх популяція дуже мала.

Тюлень-крабоїд

Тюлень-крабоїд, представник ссавців. Їх популяція дуже велика, і вони вважаються найбільшими представниками свого виду. Самець досягає розміру 200 – 300 кілограм і має довжину 2,6 метра. У їх раціон не входять краби, незважаючи на їх назву. Звичайною їжею є риба, кальмари. Крабоїди ведуть дуже ледачий спосіб життя, і не завжди готові до розмноження.

ПОДІЛИТИСЯ:

Дивіться також:
Замбія