Хижий птах 5 букв сканворд (15 варіантів)

Канюк (Сарич)

Хижак, з сімейства яструбиних, середніх розмірів, від 50 до 58 см., Вага від 450гр. до 1,6 кг. Самки за розміром більші за самців. Пір’яний забарвлення від палевого до темно-бурого кольору. Мають блідо-жовті лапи, кінчик дзьоба – темного кольору. Рогівка ока темно-червона, з віком сіріє. Голос неприємний, гугнявий. Харчуються ховрашками, мишами, дрібними птахами, зміями, іноді падлом. Шлюбний період починається з квітня, утворили пари будують гнізда і відкладають 4-5 яйця.

Сокіл – хижий птах

Хижак, з сімейства соколиних, розміром від 39 – 49 см., Вага від 650 до 1,4 кг. Самці набагато більші за самок. Забарвлення темно-сірого кольору, з блідою грудьми і животом, дзьоб темний, у підстави – жовтий. Ведуть осілий спосіб життя, полюють в основному на водоплавующіх птахів. Гнездоваться воліють на скельній місцевості, ареал проживання – Центральна Європа. Розмножуються з весни, відкладають не більше 4 яєць, пташенят вигодовують парами. Популяція соколів знаходиться під загрозою, вони занесені до Червоної книги.

Скопа

Хижак, з сімейства Скопин, єдині в своєму роді. Відрізняються великими розмірами, 54 – 62 см., Вага від 1 до 2 кг. Самці менше самок. Забарвлення темно-бурий, голова, потилиця, груди – білі, крила характерно вигнуті. Ареал проживання повсюдний. Основний раціон становить риба, ловлять її на поверхні води, а також миші, змії. Гніздяться недалеко від води. Період розмноження варіюється в залежності способу життя птиці (осілий або мігруючий), відкладають по 2-4 яйця.

Ворон

Всеїдний птах, з сімейства Вранова, середнього розміру від 48 до 56 см., Вага від 440 до 800 гр. Самці більші за самок. Забарвлення синьо-чорний з відливом, дзьоб потужний, конічної форми. Голос хрипкий, грубий. Тривалість життя в середньому – 20 років. Ареал проживання повсюдний. В основному ведуть осілий спосіб життя міського, сільського типу. Мають незрівняним з іншими птахами інтелектом. Полюють, утворюючи зграї на ящірок, мишей, комах та ін., Але можуть і поодинці.

Осоїд

Хижак, з сімейства яструбині, середнього розміру від 50 до 59 см., Вага від 0,4 – 1 кг. Самка з самців майже однакових розмірів. Забарвлення мінливий, низ світлий з плямами, верх бурий з темними плямами, голова непропорційна з тілом, дзьоб задовгий. Голос жалібний. Ареал проживання лісова зона Росії. Раціон складається з ос, бджіл, їх личинок, а також ягоди. Не мають постійного місце гніздування, щороку будують новий. Відкладають 2 яйця, висиджують по черзі змінюючись, живуть парами.

Орлан – хижий птах для сканворди 5 букв

Хижак, з сімейства яструбині, великого розміру до 105 см., Вага від 550 до 900 гр. Самці менше самок. Забарвлення чорно-коричневого кольору, лоб, частина крила, ноги, хвіст зверху – білі, шия – з плямами. Жовтий масивний дзьоб, ноги і очі жовті. Гніздяться недалеко від води, ареал проживання Камчатка, частина Сахаліну. Харчується рибою (лососем), а також зайців, ховрахів, інших птахів. Вони гніздяться на узбережжі, відкладають від 1-3 зеленуватих яйця, піклуються про потомство разом.

Філін

Хижак, з сімейства – совоподібних, розмір від 60 до 72 см., Вага від 2 -2,9 кг. Самці менше самок. Забарвлення сіруватий, але залежить від оточення, т. К. Вони майстри маскування. Голова кругла з великими круглими, жовтими очима, дзьоб темний короткий. Має характерні високі вуха. Ведуть нічний спосіб життя, полюють на мишей, дрібних птахів, жаб, іноді рибу. Ареал проживання широкий. Створюють пару на все життя. Видають ухающіе звуки. Гніздяться на уступах скель, в дуплах дерев. Відкладають по 3 яйця.

Клест

Птах клест, з сімейства – в’юркові, маленька до 19 см., Вага 20 -29 гр. Забарвлення грудей самців яскраво червоний, самок – зеленуватий. Крила і хвіст сірого відтінку. Дзьоб потужний, часто використовують для лазіння по деревах. Їдять насіння хвойних дерев, за допомогою дзьоба дістають прямо з шишок. Ареал проживання в соснових лісах Європи, частини Азії та Північної півкулі. Гніздяться на ялинках, створюю кладку в 2-5 яєць, піклуються про пташенят разом. Існує кілька видів цих птахів.

Жулан

Хижак, з сімейства – сорокупових, розмір від 17 до 23 см., Вага 27-32 гр. Залежно від виду забарвлення різноманітний, всіх відтінків коричневого з характерною темною смугою навколо очей. Короткий дзьоб, шиї практично немає. Забарвлення самців відрізняється від забарвлення самки. Місце проживання світлий ліс, парках, садах. Харчуються: жуками, кониками, мишами, ящірками, нападають на горобців, синиць. Роблять харчові запаси. Гніздяться на висоті 2 метрів, в густих місцях, відкладають по 3-6 яєць.

Совка

Перелітний птах, ведуча кочовий спосіб життя. Розмір 19 – 24 см., Вага близько 80 гр. Забарвлення буро-сірий з поздовжнім малюнком, іноді з рудуватим відтінком, на голові має характерні пір’я-вушка. Проживає в листяних і змішаних лісах, в паркових зонах, веде нічний спосіб життя. Ареал проживання великий. Класифікуються на безліч видів. Харчуються комахами: бабками, метеликами, а також ящірками, мишами, дрібними птахами. Гніздяться в дуплах, відкладають по 2-5 яєць.

Тювік

Хижак, з сімейства яструбиних, розмір від 30 до 39 см., Вага до 250 гр. полюють в сутінках парами, на ящірок, жуків, дрібних птахів, гризунів. Забарвлення темно-сірий з білястим відтінком, голова однотонна, черево – рудого відтінку, щоки яскраво сірі. Розмір самців і самок однаковий. Ареал проживання Європейська Росія, на зимівлю відлітають. Селяться в долинах річок, гніздяться в світлих лісах, лісосмугах. Відкладають по 3-5 зеленувато – білих яйця, живуть парами. Вид включено до Червоної книги.

Кума

Великий гриф розміром від 1 до 1,6 м., Вага до 10 кг., Рідкісний хижак із сімейства яструбиних. Забарвлення світло-палевого кольору, крила трохи темніше, черево і підкрила білуваті, ноги сірі, дзьоб міцний роговий. Ареал проживання Гімалаї, в Туркестанському хребті, селяться на обривах, скельних виступах, живуть колоніями по кілька пар, в одному гнізді живуть по кілька років. Ведуть осілий спосіб життя. Поїдають в основному падаль. Відкладають в лютому 1 яйце, пташеня з’являється до кінця травня.

Щурок

Близький родич Снігура, розмір до 26 см, вага до 56 гр., З сімейства в’юркових. Забарвлення самців яскраво червоний, самок сірувато-помаранчевий, на крилах дві світлі смужки, хвіст темно-сірий, по досягненню 2-х років змінюють колір оперення. Ведуть кочовий спосіб життя, ареал проживання хвойні ліси Сахаліну, Аляски, в Росію прилітають осіннє – зимовий час. Харчуються ягодами горобини, ялівцю, кедровими горіхами. Живуть парами, гнізда будують на хвойних деревах, відкладають по 4-5 яйця.

Шахін

Хижак з сімейства соколиних, розмір до 41 см., Вага до 770 гр. Забарвлення – верх сірий, голова руда, з темними і світлими смугами по тулубу, щоки – чорний, ноги жовті. Ареал проживання – пустеля і передгір’я, країни Середньої Азії, Алтаю, частина Казахстану, Гімалаї. Видають різкі уривчасті звуки. Ведуть осілий спосіб життя. Гніздяться на скелястих виступів, ущелин. Відкладають по 2-5 яйця, без підстилки, на кам’яний грунт. Харчуються іншими птахами, шпаками, жайворонками і ін. Занесені до Червоної книги.

Урубу

Хижак, з сімейства яструбиних, розмір від 95 до 115 см., Вага до 1,9 кг. Класифікуються на кілька підвидів, окрас чорний, крила широкі, ноги відмінно придатні для бігу та ходьби, дзьоб довгий, темний, зігнутий донизу. Хвіст короткий. Ареал проживання Африка, Азія, Південна Європа. Гніздяться на скелях, деревах, в посушливих районах, живуть колоніями, що складаються з пар. Відкладають 1 яйце. Харчуються падаллю, іноді полюють, відправляються на світанку. Чисельність стала скорочуватися.

...
ПОДІЛИТИСЯ:

Дивіться також:
Гетерозис