Доповідь про ведмедів

Всім відомо, що ведмеді – це хижі звірі. Ведмеді здатні до швидкого пересування, як по землі, так і в воді – це дозволяє їм спокійно добувати їжу, а вміння лазити, полегшує завдання з видобутком тварин, які туляться на деревах.

Ведмеді можуть харчуватися абсолютно всім, від дрібного до великого звірини і риби. Ведмеді мають досить маленький хвостик, товстий волосяний покрив, так само ці тварини під час полювання спираються в основному на свій ніс. Полюють вони, як правило, або в кінці дня, або рано вранці, під час сутінків.

Ці відважні хижаки боятися людей, але такі їх види, як грізлі і білі тягнуть за собою небезпеку, адже є місця, де до людини давно звикли і не бачать його своїм противником, радше вдалою здобиччю. Ведмедів складно вразити укусами бджіл, але укус в ніс принесе їм досить неприємні відчуття, хоча реальних супротивників вони і не мають.

Всі ведмеді мають однаковий зовнішній вигляд, розмір і внутрішню будову. Їх прийнято вважати найбільшими хижаками живої природи. Цьому служить такий приклад:

Білі ведмеді можуть досягати до 3м завдовжки і до 890 кілограм
Малайські ведмеді – найменші, вони не більше 1,5 м і масою близько 27-65 кг
Вчені з’ясували, що самці не набагато більше самок, але як виняток білі ведмеді можуть відрізняти один від одного майже на 2м.

Найчастіше ведмеді мають густе хутро з однотонним забарвленням, крім панди, яка має чорно-біле забарвлення. Деякі ведмеді отримали оригінальне забарвлення.

Всі ведмеді, від природи сильні велетні, які виділяються великими лапами з великими кігтями. Ходять ведмеді, не поспішаючи і часто перевальцем. Хвіст досить короткий, зате велика голова, маленькі очі і товста шия. Череп забезпечує потужні щелепи з 32 і до 40 зубами, які можуть змінюватися протягом життя тварини. Прекрасне володіння власним носом відводить слух і зір на другий план.

Зустріти ведмедів можна в Євразії, Північної і Південної Америки. Живуть в різних умовах, це означає, що їх можна зустріти, як в степу, так і у високогір’ї, що обумовлює різну поведінку ведмедів і спосіб харчування. Активні ведмеді зазвичай вночі, рідше вдень або цілодобово, крім білого ведмедя. В основному, ведмеді триматися поодинці, але збираються в місці при догляді за самками і молодняком, а так, же по мінливим місць годівлі.

ПОДІЛИТИСЯ: